Актьорите от афиша по-горе със сигурност веднага са спечелили поне

...
Актьорите от афиша по-горе със сигурност веднага са спечелили поне
Коментари Харесай

“My Old Lady” - една късна любов на фона на Париж

Актьорите от афиша нагоре сигурно незабавно са спечелили най-малко няколко фенове за този филм. Без да е шедьовър или да предлага роля за отбелязване за който и да е от тримата, самото наличие на Кевин Клайн, Кристин Скот Томас и великата Маги Смит прави това освен това от просто приветлив, елементарно предсказуем филм за една късна обич на фона на Париж.

Нюйоркчанинът Матиас Голд (Кевин Клайн) е типичният несретник – три пъти разведен, с няколко незавършени романа зад тила си, някогашен пияч, който дава последните си пари, с цел да отиде в Париж, където е получил в завещание от татко си голям апартамент.Разбира се, всичко е малко по-сложно. Симпатичният и по този начин уязвим на тип Матиас е в действителност малък шарлатанин, очукан от живота и податлив на съществени взаимни отстъпки с всевъзможни морални и етични правила. Апартаментът пък не е свободен, защото в него с доживотно право на прилагане живее язвителната и мъдра Матилд. Маги Смит е невероятна в тази роля и е доста тъпо, че са й отредени относително малко минути на екран. Заедно с Матилд в жилището живее и щерка й Клои, тъжна учителка по британски, която има спекулация със собствен женен възпитаник.

Съдбите на тези трима самотници се оказват необичайно преплетени към отсъстващата фигура на бащата и изцяло изчезналото в живота им възприятие на непосредственост и любов, което наподобява не преставаме да търсим, до момента в който сме живи.

На фона на прелестни гледки от Париж, историята върви постепенно и умерено към предсказуемия си през цялото време край. Симпатичен филм за очевидните неща, с няколко доста положителни попадения.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР