Актьорът трябва да възпитава зрителския вкус. Това заяви в предаването

...
Актьорът трябва да възпитава зрителския вкус. Това заяви в предаването
Коментари Харесай

Ели Скорчева: Актьорът трябва да възпитава зрителския вкус

Актьорът би трябвало да възпитава зрителския усет. Това съобщи в предаването " Култура.бг " огромната българска актриса Ели Скорчева. Тя получи премия за най-хубава женска роля на Международния кино фестивал в Карлови Вари за присъединяване си в " Уроците на Блага ".

Филмът е българският кандидат за премиите " Оскар ” и получи още една статуетка " Кристален глобус " в Карлови Вари - за най-хубав филм.

“Уроците на Блага ” е най-новият филм на режисьора Стефан Командарев. Това е първото кино присъединяване на Ели Скорчева от 30 години.

" Ако преди 30 години надареният човек е бил добър в нещо, в този момент към този момент е занаятчия. Така че при надарения човек времето натрупа гений, а не лишава нищо ", съобщи актрисата.

Освен нея, в лентата играят познати лица като Стефан Денолюбов, Асен Блатечки, Иван Бърнев, Ирини Жамбонас, Розалия Абгарян, Ивайло Христов, Герасим Георгиев-Геро.

" Има създатели, които вършат поклон на зрителския усет без да си дават сметка, че точно те би трябвало да го възпитават. Зрителският усет обаче значително е деградиран в днешно време. Няма да разясня аргументите за това. Надявам се, това което демонстрираме да разсъни достолепие и почитание към нашия труд. "

" Културата и образованието са директно свързани. Културата би трябвало да бъде въведена още от равнище ясли в образованието на нашите деца. Това ще възпита в тях емпатия и няма да я има експанзията на всички места към нас ", счита Скорчева.

" Уроците на Блага " ще има своята българска премиера на 16 ноември. Филмът ще открие 37-ото издание на “Киномания ” в зала 1 на НДК. Продажбата на билети за премиерната прожекция стартира в края на септември.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР