Актьорът от Драматичев театър Пловдив Симеон Алексиев ще получи приза

...
Актьорът от Драматичев театър Пловдив Симеон Алексиев ще получи приза
Коментари Харесай

Аплодисменти! Симеон Алексиев и 5 пловдивски номинации за ИК...

Актьорът от Драматичев спектакъл Пловдив Симеон Алексиев ще получи наградата „ За чест и достолепие “ при раздаването на театралните награди ИКАР 2022. За „ Изключителен принос към българския спектакъл “ ще бъде отличен Асен Шопов. Съюзът на артистите в България разгласи номинациите за Националните награди „ ИКАР “, измежду които са и пет свързани с Пловдив. За водеща женска роля ще се състезава МАРГИТА ГОШЕВА за ролята на Катерина в „ Укротяване на опърничавата “ от Уилям Шекспир, реж. Стайко Мурджев, Драматичен спектакъл „ Николай О. Масалитинов “ – Пловдив.

За постановка е номиниран СТАЙКО МУРДЖЕВ за постановката „ Укротяване на опърничавата “ от Уилям Шекспир, реж. Стайко Мурджев, Драматичен спектакъл „ Николай О. Масалитинов “ – Пловдив. МИРА КАЛАНОВА (сценография), МАРИНА РАЙЧИНОВА (костюми), ПЕТКО ТАНЧЕВ (видео дизайн) ще се борят в категорията за сценография за постановката „ Коприна “ по романа на Алесандро Барико, реж. Диана Добрева, Драматичен спектакъл „ Николай О. Масалитинов “ – Пловдив.

Драматичен спектакъл Пловдив е подложен и в категорията майсторско техническо реализиране за постановката „ Коприна “ по романа на Алесандро Барико, реж. Диана Добрева и „ Укротяване на опърничавата “ от Уилям Шекспир, реж. Стайко Мурджев. Номинация за куклен театър има и постановката „ БОМБЕТО “ по Йордан Радичков, реж. Катя Петрова, Държавен куклен спектакъл – Пловдив. Тази година публиката има опция да поддържа своя любимец, като гласоподава в анкетата на уеб страницата на САБ до 27 март. Официалната 48-а гала по връчването на премиите е планувана за 27 март и ще се организира в Народния спектакъл „ Иван Вазов “. Както всяка година събитието ще се излъчи от Българската национална телевизия.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР