Актьорът Месут Акуста, който в момента гледаме в ролята на

...
Актьорът Месут Акуста, който в момента гледаме в ролята на
Коментари Харесай

Никога няма да повярвате кой е най-мразеният турски актьор?

Актьорът Месут Акуста, който сега гледаме в ролята на злодея Кендал Шамверди в сериала “Черна роза”, е роден на 22 февруари 1964 година в турския град Коня.

След гибелта на татко си, до момента в който още е на нежна детска възраст, се реалокира дружно с майка си да живее в столицата Анкара. От дребен демонстрира интерес към актьорското майсторство и взе участие в детска театрална натрупа. Завършва висше обучение - компетентност “Литература и художествено изкуство”.

Дебюта си на телевизионния екран прави през 1993 година в “Последната дума на любовта”, а 5 лета по-късно се снима в хитовата престъпна драма с Кенан Имирзалъоулу “Диво сърце”, излъчена преди време и в България.

Други обилни негови участия, донесли му огромен триумф, са тези в “Тиха буря” с Мурат Йълдъръм и Бурчин Терзиоулу и “Долината на вълците”. Малко по-късно се снима и в тоталния шлагер “Езел”, пожънал нечуван триумф в целия свят.

В интервала 2013-2016-а година оглавява феноменалната драма “Черна роза” (Karagul), като с ролята си в нея - на злодея Кендал, съумява да накара милиони фенове да го намразят откровено. Това обаче му дава самочувствието, че добре си е приключил работата. С времето се убеждава, че фенове и продуцентите го считат за изключително подобаващ за сходен вид негативни функции.

“Добрият артист би трябвало да е кадърен да накара феновете в действителност да го намразят. Смятам, че колкото по-добър човек си в реалност, толкоз по-добре играеш негативни функции на снимачната площадка или на сцената. Винаги съм избирал да вдъхвам живот на сложни за схващане персонажи.

И с времето станах от оня вид симпатични злодеи. Доста дребни дечица са ми почитатели, което ме изненадва”, споделя в изявление артистът.

През 2014 година Месут Акуста претърпява тежка злополука, а по-късно няколко интервенции. Оцелява и продължава изявите си пред камерите и театралната сцена.

Актьорът подписва брак и основава семейство относително късно, когато е над 50 години. “Никога не съм си мислел, че ще се оженя. Не бях подобен вид човек. Но ето, че любовта е способна на всичко” признава в изявление Месут Акуста. Със брачната половинка си Шафак се срещат в нейния хотел на Бююкада (един от Принцовите острови в Истанбул).

“Бях отседнал в него. Случайно срещнах Шафак там. Островът има доста изключително въодушевление. Влюбихме се един в различен и се оженихме”, споделя артистът.

Месут Акуста и Шафак Йозбир се женят на 3 юни 2016 година. Тържеството се организира в хотел “Limak Eurasia”. Сватбата е обилна и шумна, проведена съгласно всички турски обичаи. Година по-късно им се ражда дъщеричка.

Сега артистът признава, че бракът внесъл ред и порядък в живота му. “Като човек, привикнал да бъде свободен, първоначално ми беше малко мъчно, само че се привиква.”
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР