Актьорът Матю Макконъхи се срещна с президента Джо Байдън и

...
Актьорът Матю Макконъхи се срещна с президента Джо Байдън и
Коментари Харесай

Матю Макконъхи призова в Белия дом за оръжейна реформа

Актьорът Матю Макконъхи се срещна с президента Джо Байдън и в 20-минутна прочувствена тирада, която изнесе в Белия дом, прикани за смяна на американското законодателство за оръжията. Носителят на " Оскар " е роден и израснал в Ювалди - дребното градче в южен Тексас, където преди седмица млад мъж простреля 19 деца и две начални учителки. 

Макконъхи описа, че той и брачната половинка му Камила Алвес са прекарали голяма част от миналата седмица със фамилиите на убитите в родния му град. Той сподели рисунки на жертвите и донесе в залата за брифинг зелени кецове Converse, които едно от убитите деца, момиче, носело всеки ден и които били употребявани за идентифициране на тялото й след стрелбата. Тя е нарисувала сърце на една от обувките.

Макконъхи приказва в детайли за децата и какви фантазии са имали, преди да бъдат убити - едно от тях е желало да бъде морски биолог, друго се е готвело да чете стихове от Библията в църквата идната седмица, трето мечтаело да отиде в учебно заведение по изкуствата в Париж. " Можете да почувствате шока в града - почувствате болката, отричането, разочарованието, гнева, виновността, тъгата, загубата на животи, отрязаните фантазии ", сподели той.

Кинозвездата се изрече на фона на изказване на демократите в Сената на Съединени американски щати, че са окуражени от диалозите с републиканските си сътрудници за промени в законодателството за оръжията. Макконъхи съобщи, че е посетил Белия дом, с цел да се опита да способства за реализиране на тази цел. Коментарите му обаче се чака да окажат едва въздействие.

Засега първи проблясъци на смяна има единствено на локално равнище - губернаторът на щата Ню Йорк подвигна възрастовия предел за владение на оръжие от 18 на 21 години (стрелецът в Ювалди бе 18-годишен).

Преди осем години сходна покруса с доста жертви в учебното заведение " Санди Хук "  предизвика апели за национална оръжейна промяна и докара до  молба за деяние от тогавашния американски президент Барак Обама. Но напъните за пробутване на законодателство за надзор на оръжията в Конгреса останаха напразни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР