Актьорът Килиън Мърфи, станал известен със сериала Остри козирки, спечели

...
Актьорът Килиън Мърфи, станал известен със сериала Остри козирки, спечели
Коментари Харесай

Първи „Оскар“ за актьора Килиън Мърфи

Актьорът Килиън Мърфи, станал прочут със сериала " Остри козирки ", завоюва премия " Оскар " за най-хубав артист за ролята си на бащата на атомната бомба Опенхаймер в едноименния филм на режисьора Кристофър Нолан, заяви Агенция Франс Прес.

" Това е най-вълнуващото премеждие, екзалтиращо и креативен пълноценно, което сте ми дал опция да преживея през последните 20 години. Дължа Ви повече, в сравнение с мога да кажа ", сподели артистът, обръщайки се към режисьора Кристофър Нолан и продуцента Ема Томас, приемайки статуетката.

Невъзможно е да се не помни лицето на 47-годишния Килиън Мърфи - пронизващите му сини очи, високите скули и чертите му, прибавя Агенция Франс Прес.

Актьорът е прочут със своята интровертност и сложното приучване към алените килими и благодарствените речи. Превъплъщението му в облика на американския физик Робърт Опенхаймер му донесе утвърждението на рецензията. А преди " Оскар " -а той завоюва " Златен глобус " и БАФТА - английските кино награди.

Бляскавата кариера на Килиън Мърфи към този момент включва забележителни функции във филми като ирландската историческа драма на Кен Лоуч " Вятърът в ечемичените ниви " (2006) и " Дюнкерк " (2017) на Кристофър Нолан.

За Нолан, с който е снимал шест кино лентата, той облича костюма на изверг, като в " Батман първоначално " (2005). В една напълно друга галактика той играе транссексуална жена в " Закуска на Плутон " (2006) на Нийл Джордан. Пробивът му е в " 28 дни по-късно " на режисьора Дани Бойл през 2002 година
Кристофър Нолан го кани и в други свои филми в ролята на доктор Джонатан Крейн (Плашилото)- в „ Черният рицар " (2008) и " Черният рицар: Възраждане ". Той го ангажира и за " Генезис " от 2010 година, както и за " Дюнкерк " (2017 г.), само че все в поддържащи функции преди " Опенхаймер ".

Килиън Мърфи се снима също в „ Дилъри на време " на Андрю Никъл и " Червена светлина " на Родриго Кортес. Паралелно взе участие и в сериала " Остри козирки " от 2013 година, който го прави доста известен. Снимал се е допълнително от 50 кино лентата.

" Винаги съм се интересувал от меланхолията, от неща, които са двусмислени или трансгресивни. За мен актьорската игра е точно това - да навлизаш в тези невралгични зони. Намирам го за доста стимулиращо ", споделя той пред списание " Ескуайър " през 2022 година

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР