Актьорът и режисьор Шон Пен се намира в Украйна, където

...
Актьорът и режисьор Шон Пен се намира в Украйна, където
Коментари Харесай

Шон Пен е в Украйна и снима документален филм за руската инвазия

Актьорът и режисьор Шон Пен се намира в Украйна, където снима документален филм за съветската инвазия в страната.

Още в четвъртък от пресслужбата на украинския президент Володимир Зеленски разгласиха във Фейсбук информация, че Пен е посетил Киев, с цел да "заснеме всички събития, които сега се случват в Украйна, и да опише на света истината за съветската инвазия ".

В обявата се показва още, че артистът и режисьор е измежду тези, които поддържат Украйна в самата Украйна.

"Страната ни му е признателна за показаните храброст и почтеност ", показва се още в известието.

Документалната продукция, по която Пен работи, е на Vice Studios, откъдето удостоверяват пред The Holywood Reporter информацията за наличието на режисьора и артист в Украйна.

Според информацията от украинска страна той е бил там и през ноември 2021 година в "подготовка " за снимането на кино лентата. Пен в четвъртък е посетил президентството, участвал е на прес брифинг и е приказвал с публицисти и военни.

"Шон Пен демонстрира кураж, който доста други, в това число западни политици, нямат. Колкото повече такива хора има в страната ни в този момент, същински другари на Украйна, които поддържат битката ни за независимост, толкоз по-скоро ще е допустимо да спре предателското нахлуване на Русия ", показва се още в известието от офиса на Зеленски.

Това не е първият път, в който Шон Пен посещава зона на спор или злополучие.

Той отива в американския град Ню Орлиънс след опустошението, породено от урагана "Катрина ", с цел да помогне в избавителните интервенции.

През 2010 година посещава Хаити след следствията от земетресението там. Именно към тази покруса е основана неправителствената му организация J/P Haitian Relief Organization, която провежда палатков лагер с 55 хиляди места за останалите без домове.

Основател е и на друго Неправителствени организации с името CORE, което също обезпечава помощ за Хаити, а по-късно разпространяваше и безвъзмездни проби за COVID-19 в Съединени американски щати.

Пен е притежател на две награди "Оскар " за функциите си в "Реката на тайните " и "Милк ".

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР