Актуалните политически въпроси и перспективи пред развитието на страната в

...
Актуалните политически въпроси и перспективи пред развитието на страната в
Коментари Харесай

Вяра Емилова, Иван Ченчев, Филип Попов и проф. Гайдарски се срещнаха с БСП област Видин

Актуалните политически въпроси и вероятности пред развиването на страната в изискванията на рецесия станаха мотив за необятна полемика на работна среща с Областния съвет на БСП-Видин дружно с народните представители Иван Ченчев и Вяра Емилова. Срещата се организира в осъществяване на решението на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия за разяснение на политиките на държавното управление и подготовка за локалните избори, оповестиха от пресцентъра на партията.

Център на полемиката беше рационалното държание на Българска социалистическа партия в ръководството, което го трансформира в стожер за непоклатимост и сигурност.
" Имаме потребност от непоклатимост, от повече сигурност и от рационални решения.

През първите 100 дни на това държавно управление се струпаха една след друга голям брой рецесии, в това число и тази в Украйна, което изправи България пред съществени провокации. Намирането на рационалните решения в сегашната обстановка е поръчител за по-доброто бъдеще на страната ни “, съобщи Вяра Емилова.

Като “част от положителните политики “, макар тежките 100 дни на държавното управление, Иван Ченчев уточни ограниченията, с които държавното управление ще стабилизира стопанската система и компенсира семействата. „ Това са: 250 лв. отплата за бизнеса на мегаватчас, които от 1-ви април стават 300. Мораториумът върху цените за битовите консуматори, с цел да подкрепят фамилиите и семействата ", уточни Иван Ченчев.

Според Ченчев тази мярка беше извънредно нужна, тъй като е “важно за хората да знаят след два месеца какъв брой ще коства токът, да си възнамеряват работата и доставките, както и финансите “.

Вяра Емилова посочи, че с помощта на водената политика от Българска социалистическа партия от 1 април се усилва минималната работна заплата, майчинството, компенсацията за развъждане на дете, детските, безвъзмездни детски градини, 50 млн. за енергийно небогати, нарастване на дотациите и бюджета за финансови разноски на общините.

" Относно помощта за стопанската система, за семействата, мярката 60/40, която успяхме да запазим - за последните 100 дни, от тези ограничения на държавното управление, 4 милиарда лв. се върнаха в стопанската система и семействата ", добави Емилова.

На настоящите въпроси на социалистите отговаряха и народния представител от Видин Филип Попов, Радослав Гайдарски - член на Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия и Димитър Велков - регионален ръководител на БСП-Видин.

Срещите с актива на левицата не престават в Пазарджик и в Ловеч в идващите дни.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР