Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възстановяване и

...
Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

ГЕРБ пред Радев: Връщаме мандата, потенциал за принципна коалиция няма

Актуализацията на бюджета и приемане на Плана за възобновяване и развиване не търпят отсрочване и партиите би трябвало да влязат в деен разговор . Обществото е в дълбока рецесия - икономическа, здравна, обществена, военна, а в този момент и политическа - и чака решения от Народното събрание. Това сподели президентът Румен Радев, който организира първите съвещания на " Дондуков " 2 с втората по величина партия ГЕРБ/СДС.

. Когато започнаха консултациите и от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да се явят през днешния ден, защото вземат участие в второ четене на актуализацията на бюджета.

На консултациите пристигнаха ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова и зам.-председателят Томислав Дончев.

" Предизвикателен за страната миг - икономическа рецесия, война, обществена, здравна и политическа рецесия. Българските жители имат паники от растящите цени и рецесиите. Бъдещето на жителите зависи от решенията на политиците и институциите. България чака по-активна поддръжка и да се отстоява националния интерес, страната да не остане в периферията на Европа за привличане на стратегически вложения " , сподели президентът. Той счита, че " очакванията на българите са попарени - за справяне с демографската рецесия, бедността, върховенството на закона ".

" Дълбоката рецесия в обществото роди устрема към смяна, само че непрестанно намаляващата изборна интензивност е отзив и от политическите партии зависи да си завърне доверието. А от настоящето Народно събрание се изисква изпитание и би трябвало да се свърши значително работа ", са претекстовете на Румен Радев.
 Румен Радев форсира консултациите за кабинет
Румен Радев форсира консултациите за кабинет

Минути откакто Кирил Петков внесе публично оставката

Десислава Атанасова отговори: " Тук сме, с цел да заявим и нашите цели, в случай че не се случи сформиране на държавно управление при първата политическа мощ и в случай че бъде връчен мандат на ГЕРБ/СДС, ще върнем мандата допустимо най-бързо , с цел да стартират съвещания с третата политическа мощ по ваш избор. "

" Съобразяваме се с всички опасности и провокациите в Народното събрание ", разясни Атанасова. Тя изброи направеното и поисканото от ГЕРБ за приемане на бюджетите. Атанасова прикани дружно да се работи с партиите и да се прояви разсъдък, с цел да се вземат решения, които да касаят жителите.

Томислав Дончев добави, че политическата рецесия е от една година и оставката на държавното управление е естественото развиване, което може да е краят й.

Потенциал за кардинална коалиция няма, за безпринципни има доста, уточни зам.-председател на ГЕРБ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР