Актуализацията 23H2 за Windows 11 въведе множество нови функции и

...
Актуализацията 23H2 за Windows 11 въведе множество нови функции и
Коментари Харесай

Актуализацията Windows 11 23H2 може да забави работата на компютъра ви: как да оправите това

Актуализацията 23H2 за Windows 11 вкара голям брой нови функционалности и ремонти в операционната система на Microsoft. Въпреки, че стартирането на Copilot може би е вълнуващо за някои, доста консуматори оповестиха за не толкоз добра продуктивност след инсталирането на актуализацията. Ако сте се сблъскали със същия проблем, Microsoft има решение, само че то е малко комплицирано.

Някои консуматори се обърнаха към формалните конгреси на Microsoft, с цел да се оплачат от казуса, като един от тях означи, че неговият преносим компютър HP Pavilion 2020 е почнал да забива и съществено да загрява в игрите след обновяването.

За благополучие Microsoft показа решение за заобикаляне на казуса с консуматор, който е споделил решението в Reddit. Компанията обаче към момента не е споделила за какво тъкмо актуализацията Windows 11 23H2 въздейства на продуктивността. Ако сте един от нещастните консуматори, които се сблъскват със спад в продуктивността след актуализацията, следвайте следните стъпки, които е допустимо да решат казуса:

Нулирайте Microsoft Defender, като въведете следните команди в Powershell:

Set-ExecutionPolicy Unrestricted Get-AppxPackage Microsoft.SecHealthUI -AllUsers | Reset-AppxPackage

След това рестартирайте компютъра си и разрешете виртуализацията на процесора в настройките на BIOS-а. Точните стъпки за това ще се разграничават според от дънната платка и процесора, тъй че ще би трябвало да потърсите указания в Гугъл, в случай че към този момент не знаете по какъв начин да го извършите.

Рестартирайте още веднъж Windows и по-късно се уверете, че е задействана функционалността „ Интегритет на паметта “, която се намира под „ Изолиране на ядрото “ в настройките на Windows. Microsoft твърди, че това ще задейства функционалността „ Virtualization Security “ и ще реши всички проблеми с продуктивността на актуализацията Windows 11 23H2. Според потребителя, който е споделил това решение, това е предиздвикало компютъра му да работи също толкоз добре, колкото и преди актуализацията.

Малко е разочароващо, че би трябвало да се минава през един куп сходни неща, единствено с цел да се върне продуктивността там, където е била. Не е несъмнено какво е направила Microsoft, с цел да провокира проблемите с продуктивността, само че несъмнено наподобява, че това е обвързвано с нещо, което се е трансформирало „ зад кулисите “ с актуализацията 23H2, може би нещо, обвързвано с функционалностите, които разрешават на Copilot да работи непосредствено в Windows.

Така или другояче, тези стъпки могат да решат казусът с продуктивността, в случай че имате подобен, несъмнено, тъй че може да опитате.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР