Акцизът за пропан-бутана се върна от 1 август, с което

...
Акцизът за пропан-бутана се върна от 1 август, с което
Коментари Харесай

След ударното увеличение на газта, и дизелът поскъпва

Акцизът за пропан-бутана се върна от 1 август, с което литъра нарастна с 20-25 стотинки с Данък добавена стойност.

В момента събираемостта е дребна, по тази причина държавното управление направи смяна в новия бюджет и върна акциза, напомни пред Радио София Димитър Хаджидимитров - представител на Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

" На всички вериги към този момент виждаме едни цени от 22-23 стотинки по-високи, в сравнение с бяха до края на юли, само че към момента пропан-бутанът е по-изгодното гориво на пазара “, сподели Хаджидимитров.

Той изясни, че заради неналичието на дизелово гориво през последните 20 дни, се чака до края на месеца цената му у нас за литър да скочи с към 25 стотинки.

" Ако се задържат цените на едро, ще стартираме да виждаме цена на дизелово гориво от над 2,70 лв. на колонките на множеството от станциите в страната. Това е нарастване в границите на 7-8%, което надали ще се отрази на цените на множеството артикули от първа нужда “, изясни Димитър Хаджидимитров.

Той предвижда, че до края на месец септември, цената за литър пропан-бутан у нас ще стигне 1,20 лв., бензинът и дизелът ще доближат цена за литър към 2,75 лв., а метанът ще се продава за 1,80-1,90 лв..
Прочетете още
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР