Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина

...
Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина
Коментари Харесай

Даниел Митов: Петков и Рашков станаха говорители на Божков

Акцията по задържането на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова е опит на ръководещите да си вдигнат падащия рейтинг и да изместят фокуса от дебата, че не се оправят и че цените порастват, разяснява Даниел Митов от ПГ на ГЕРБ-СДС в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

" Очевидно Петков няма концепция по какъв начин действа една народна власт и какво е разрешено и какво не. При никакви условия не посягаш към опозицията, в случай че нямаш доста добре готови доказателства и процедурно не си си изпипал нещата. Защото когато посегнеш на водача на опозицията, това към този момент е принуда и то без никакви учредения. Бойко Рашков би трябвало да е министър на вътрешните работи, а не дишач в нечий врат. Това ли работи Рашков - да се занимава с ГЕРБ и Борисов и да е представител на Божков, за какъвто се показва и Кирил Петков? Аз се чудех до през вчерашния ден кой ръководи. Добре пристигнали в страната на господин Божков! Това е суровата действителност, и в случай че Кирил Петков си е разрешил да дава разпореждане на служители на реда кой и къде да бъде задържан, това не му е работата и той по този начин нарушава закона. Затова би трябвало да си подаде оставката. Това е единственият излаз от тази обстановка. " - съобщи Митов.

Той дефинира случилото се като изключителна обстановка, която е нарушила действителен консенсус от времето българския преход - властта се предава без принуждение, а с опозицията доста би трябвало да се внимава, тъй че тя да не е репресирана.

" Вчера те се трансфораха в това, против което се бореха - използваха репресивния уред на страната, с цел да смачкат опозицията. Правителството си разреши да забърка и европейската прокуратура в тази тяхна каша, за което, аз съм уверен, че Кьовеши и европейската прокуратура нямат концепция, че са забъркали името им. Това значи, че на членовете на българското държавно управление в Брюксел ще се гледа като на дребни шмекери, които пробват да употребяват европейски механизми, с цел да прикрият простотията си. " - сподели още Митов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР