Акцията на ГДБОП в офиси на DC Corporation e по

...
Акцията на ГДБОП в офиси на DC Corporation e по
Коментари Харесай

Бяс в Пловдив: Бандитите от DCC оставиха половината град без интернет

Акцията на ГДБОП в офиси на DC Corporation e във връзка предаване на телевизионни стратегии, обект на авторско право, без нужното по закон единодушие на носителя на това право, или с други думи – за пиратско лъчение. За това осведомиха от Районната прокуратура в града под тепетата. Води се досъдебно произвеждане за закононарушение по член 172, ал.1 от Наказателния кодекс.
По-рано през днешния ден е осъществено претършуване и изземване в служебни пространства в Пловдив, употребени от кабелни оператори. Следствените дейности са на ГДБОП и Министерство на вътрешните работи под управлението на Районната прокуратура и след авансово позволение за осъществяване на претърсването от Районния съд.
При осъщественото претършуване е била конфискувана техника за приемане, декодиране, препредаване и изльчване на ефирен и интернет сигнал до крайни консуматори, която е била преведена в употреба и изземването е довело до прексване на телевизионния и интернет сигнал.
В хода на следствието е открито, че техниката се е употребила за извршване на престьпление – разпространение на телевизионни програми-чужд обект на авторско или сродно на него право, без нужното по закон сгласие на носителя на съответното право. Действията по следствието не престават, прибавиха от държавното обвиняване.
Източник: Marica.bg
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР