Акция Подари любима книга, създай вълшебно коледно преживяване стартира от

...
Акция Подари любима книга, създай вълшебно коледно преживяване стартира от
Коментари Харесай

Деца даряват книга - за вълшебно преживяване на Коледа

Акция " Подари обичана книга, създай вълшебно коледно прекарване " започва от на следващия ден в Центъра за поддръжка на личностното развитие-ОДК-Пловдив. До 9 декември деца и възпитаници от школите могат да оставят томче в главната постройка на на институцията на бул. „ Шести септември “ 193.

С част от събраните книги ще се обособят кътове за четене там, а останалите ще бъдат дарени на детски градини и учебни заведения за обогатяване на библиотечния им фонд. Разпределянето на книгите ще извърши комисия, определена от педагогическия съвет.

Понеже няма по какъв начин да се обзет всички просветителни институции в Пловдив, може да се тегли чоп, като преди този момент се дефинира броят на институциите в регион съгласно броя на събраните книги.

" Целта на самодейността е децата и учениците на ЦПЛР-ОДК-Пловдив да бъдат привлечени като дейни участници и част от нашата учебна общественост, да ги въвлечем в действия с благотворителен темперамент, да им покажем образец за положително, да ги научим на съпричастност и споделеност - споделя шефът Озден Мурадова. - Книгата е най-стойностният подарък, който носи любов и топлота, познание и обръщение. Тя разкрива нови светове, дава вяра и криле за сбъдване на фантазии. Нека дружно да допринесем за повече добрина, топлота и уют на коледните и новогодишни празници! ".

Ще бъде основан дневник, в който децата, подарили книги, ще се вписват като участници в самодейността. Те ще могат да напишат и свое обръщение на първата страница на книгата, която подаряват. Всяко ще получи признателен адрес.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР