Акция на Спецпрокуратурата и полицията започна в петък. Проверени бяха

...
Акция на Спецпрокуратурата и полицията започна в петък. Проверени бяха
Коментари Харесай

Арестуваха Ветко Арабаджиев при спецакция срещу пране на пари

Акция на Спецпрокуратурата и полицията стартира в петък. Проверени бяха офиси, употребявани от физически и юридически лица, в два огромни хотела – " Маринела " в София и " Марица " в Пловдив. И двата обекта са благосъстоятелност на семейството Арабаджиеви. При интервенцията са задържани 10-има души, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев. Сред тях е притежателят на хотелите Ветко Арабаджиев и трима членове на фамилията му.

При претърсванията са открити 150 000 лв. в кутия за обувки. Чия благосъстоятелност са парите все още не е ясно. Прокурор Гешев изясни, че чака да бъдат открити много повече пари. По думите му около хотелската активност е била основана проведена незаконна група за укриване на налози и пране на пари. Иззети са редица документи, оповестява Нова тв.

Официално повдигнати обвинявания към момента няма. До края на деня наблюдаващият прокурор трябвало да реши какви тъкмо да бъдат те.

В началото на акцията беше оповестено, че следствените дейности са в границите на образувано досъдебно произвеждане за организирана незаконна група, основана за укриване на налози в изключително огромни размери посредством подправяне на документи. Според прокуратурата следствието е и за пране на пари от тежко съзнателно закононарушение.

Установено е, че в интервала 2017 - 2018 година действителни търговски сдружения са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от вида „ изчезнали търговци ”. Въпросните фактури са осчетоводявани под контрола на незаконната група и по този начин е избягвано заплащането на налози.

Разследващите открили още, че от 2016 до 2018 година са били осъществявани и финансови интервенции и е прикриван генезис на имущество, добито посредством тежко съзнателно закононарушение.

От хотел " Маринела " обявиха, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите. 

Хотелът завоюва социална поръчка и гостите от чужбина по време на българското европредседателство бяха настанявани точно там.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР