Акция на прокурори, следователи, жандармерията и агенти на ГДБОПИзвратените са

...
Акция на прокурори, следователи, жандармерията и агенти на ГДБОПИзвратените са
Коментари Харесай

Арести за 13 педофили, пускали детско порно

Акция на прокурори, следователи, жандармерията и сътрудници на ГДБОП
Извратените са от водач нидерландец до общ служащ, половината са фамилни

Децата жертви не са от България 

Тринайсет души на друга възраст и разнообразни специалности, множеството образовани и заможни, половината от които и женени с деца, бяха задържани през днешния ден за разпространяване на детска порнография.  Открити са гнусни и извратени фрагменти с малчугани, в това число и брутални подиуми с изнасилвания.

Ударът против педофилите се организира през днешния ден София, Варна, Девня, Елин Пелин, Хасково и други градове. В него са взели участие 30 следователи, 30 чиновници на ГДБОП и над 60 жандармеристи. Акцията почнала в 7 ч. сутринта, когато по едно и също време са атакувани и претърсени 20 адреса. Иззети са компютри, телефони, хардискове и флашки, заяви Борислав Сарафов, заместник-главен прокурор и началник на Националната следствена работа.



Един от педофилите бе задържан и изведен от вкъщи му на столичната улица “Московска ”, прикрит под бяло одеало.

IP-адресите на извратените били засечени от специфичен програмен продукт, чиито лиценз е дарен от щатското ФБР на нашите отдели по киберсигурност. Детското порно е било теглено и споделяно през торенти. Децата на фрагментите не са българчета, а от страни от някогашния Съюз на съветските социалистически републики, Виетнам, Тайланд, Индонезия и други страни.

Педофилите не се познавали между тях, по тази причина против тях са формирани 12 обособени каузи в другите градове. Сред задържаните е и нидерландец, водач от нискотарифна самолетна компания. В компютъра му е открит клип със секс на 10-12-годишно момче с момиче на 6-8 години. Сред арестуваните има IT-специалисти, мотокарист, стругар, притежател на състезателен магазин, общ служащ. Проверява се един от тях, който е от градче до София и живее до подслон за сираци, дали е правил опити да протяга ръка на малчугани от вкъщи.

„ Дълбоко съм уверен, че част от тези лица са склонни от виртуалния свят да преминат към действителния и да посегнат на нашите деца. Но дано да знаят, че ние ще стигнем до тях “, закани се  Сарафов. Той акцентира, че проверяващите тези киберпрестъпления работят със закони от средата на предишния век. Това включва и наказванията  до 6 година затвор и до 8000 лева санкция за разпространителите на детско порно, които би трябвало да бъдат повишени.

 
Главният прокурор Иван Гешев: Колегите пазят нашите деца
 



Благодаря на сътрудниците следователи, прокурори и на сътрудниците от Министерство на вътрешните работи, тъй като опазиха най-скъпото за всеки един българин - нашите деца. Тяхната работа демонстрира какви са действителните проблеми, а не измислените от политиците, в българската правна система и за какво прокуратурата упорства за действителна правна промяна. Реалната правна промяна е тъкмо това - да бъдат увеличени наказванията за разпространяването на нецензурен материали.

 
Прокурор Сийка Милева: Родители, бъдете бдителни!
 



Лично като майка смятам, че би трябвало да се приложи много по-голяма суровост на закона. И ние - всички държавни институции, сме длъжни да опазим нашите деца. Извършителите на тези закононарушения са измежду нас, те може да са наши съседи, наши сътрудници... Затова родители, информирайте се къде са вашите деца, бъдете бдителни, когато те сърфират в интернет! Педофилите са доста изобретателни и могат елементарно да се възползват от чистата детска душа...
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР