Акция на жандармерията е имало тази сутрин в ромската махала

...
Акция на жандармерията е имало тази сутрин в ромската махала
Коментари Харесай

Жандармерия влезе в ромската махала на Ихтиман след сблъсъци между жители и полицията

Акция на жандармерията е имало тази заран в ромската махала на Ихтиман след конфликтите сред служители на реда и роми на 6 февруари, съобщи " Нова телевизия ". По информация на медиата четирима младежи са търсени по отношение на насилието.

Вечерта на 6 февруари в града се стигна до конфликти сред чиновници на реда и роми, откакто служители на реда пробвали да арестуват водач без брошура. Шофьорът на джип опитал да избегне полицейска инспекция, като не се подчинил на знак да спре, блъснал патрулен автомобил, избягал и се скрил в махалата. При инспекция на адреса на лидера избухнал скандал сред неговите родители и служителите на реда, а след това се стигнало до конфликти с роми от квартала. Пострадали са двама униформени, а родителите на лидера са арестувани.

Вчера (7 февруари) 23-годишният водач Мюлер Даскалов се е предал в полицията и е арестуван, заяви Би Ти Ви.

Днес " Нова телевизия " заяви, че съгласно хора от ромската махала след акцията там има умрял поради нападателни дейности на полицията. Хората настояват, че бащата на един от търсените е умрял, откакто униформените нахлули жестоко в дома му.

Междувременно Би Ти Ви излъчи изпратени от фен видеокадри от полицейското ръководство в Ихтиман, от които се вижда по какъв начин мъж от ромски генезис е каран да прави разнообразни неща, като да " танцува " на глава. Зрителят твърди, че видеото демонстрира полицейски произвол, тъй като хората зад кадър са чиновници на реда. Началникът на районното ръководство Лъчезар Колев удостовери, че фрагментите са от постройката му, а сниманият мъж е престъпно проявен, който сега е в софийския затвор. Той добави, че е не е бил осведомен за сходен случай и уточни, че не би трябвало да има такова отношение към арестуван.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР