Акция на френски митничари в италианска хуманитарна организация отвъд границата

...
Акция на френски митничари в италианска хуманитарна организация отвъд границата
Коментари Харесай

Френски митничари ядосаха Италия, привикват за обяснения френския посланик в Рим

Акция на френски митничари в италианска филантропична организация оттатък границата разгневи Италия, предадоха ДПА и АП.

Французите са поискали от един мигрант от Нигерия да направи тест за опиати на ж.п. гарата в италианския граничен град Бардонекиа край Торино и след това са влезнали в клиника за мигранти, обявиха през вчерашния ден от организацията " Рейнбоу фор Африка ".

Правителството на Италия е повикало френския дипломат в Рим за пояснение. Външното министерство разгласи, че това е " сериозен " случай, който е напълно непростим.

В същото време френската страна отхвърли обвиняванията и съобщи, че митническите сътрудници са следели мъжа във трен по съмнение, че придвижва опиати. След като нигериецът се съгласил да даде урина за теста, сътрудниците изчакали влакът да стигне Бардонекиа, където слезли и пробата бил осъществен в клиниката на гарата.

Агентите са имали право да извършат проучването на италианска територия според двустранно съглашение от 1990 година, настояват управляващите в Париж. А пробата на мигранта, който има позволение за престояване в Италия, се е оказал негативен./faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР