Акция на ДАНС и Антикорупционната комисия се провежда в София

...
Акция на ДАНС и Антикорупционната комисия се провежда в София
Коментари Харесай

Акция на ДАНС и КПКОНПИ: Обискираха офиса и дома на шефа на Агенция Митници

А кция на ДАНС и Антикорупционната комисия се организира в София и Хасково.

Операцията е по следствие за длъжностни закононарушения и подкупи. Тя се организира по сигнал на ДАНС и по необходимост, оповестява.

Проверки се правят в постройката на Агенция " Митници " в столицата. Претърсват се адреси в квартал " Бояна ", прочут хотел в " Лозенец " и други места наоколо до него.

Обискирани са жилището и кабинетът на шефката на Агенция " Митници " Петя Банкова. От дома ѝ са конфискувани бележки, които тя си е водила за разнообразни образования, както и контракт за потребителски заем на брачна половинка ѝ. Пари не са открити, заяви юристът на Банкова. 

" Aз съм първата жертва на новото КОНПИ, само че няма да се предам ", сподели пред медиите Банкова.

От работното ѝ място са конфискувани служебният ѝ компютър и бележки по разработка за разтрошаване на контрабандни канали. 

Шефката на Агенция " Митници " твърди, че като чиновник на ДАНС е имала " професионална злост с шефа на Агенцията " и подозира, че точно той стои зад интервенцията.

Банкова към момента не е разпитана. Няма издадена заповед за задържането ѝ. Предстои да даде показания в постройката на Комисията за противопоставяне на корупцията. За този орган това е първата акция.

До момента прокуратурата не е известена за дейностите по следствието.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР