Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела

...
Акционери на холдинга Alphabet, собственик на Google, заведоха съдебни дела
Коментари Харесай

Акционери на Google съдят шефовете на компанията

Акционери на холдинга Alphabet, притежател на Гугъл, заведоха правосъдни каузи против шефовете на компанията.

Става дума за изплащането на 90 милиона $ на Анди Рубин - един от разработчиците на операционната система на Android, като обезщетение след уволняване заради обвинявания в полов тормоз. Освен одобряването на огромната отплата, в правосъдния иск се упреква управлението на Alphabet Inc., че прикрива хипотетични други сходни действия на Рубин, както и други случаи на неприлично държание на висши мениджъри, оповестява Bloomberg.

Искът визира до топ мениджъри и членове на комитета на компанията, в това число съоснователите на Гугъл Лари Пейдж и Сергей Брин.

" Лари Пейдж и Сергей Брин разрешиха на Рубин да се отдръпна безшумно откакто вътрешното следствие разкри, че обвиняванията в полови похищения от странна на Рубин са достоверни... Както се твърди в Гугъл, допуска се, че Рубин че е взел участие в трафик на хора, плащайки стотици хиляди долари на дами, с цел да, по думите на Рубин, те да му " принадлежат ", цитира организацията текста на желае, подаден в края на предходната седмица пред Калифорнийски щатски съд.

CNBC означи, че различен правосъден иск е подаден и от акционера на Alphabet Джеймс Мартин в Калифорнийския окръг Сан Матео.

През октомври 2014 Гугъл разгласи напускането на основателя на платформата Android. През октомври 2018 година The New York Times разгласява публикация, в която оповестява, че на Рубин са заплатени 90 млн. $ ощетения, дори и след обвиняванията в полов тормоз.

В същото време през октомври 2018 година Гугъл заяви, че компанията е съкратила 48 души за полов тормоз през последните две години без да им заплати обезщетение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР