Акциите от Пловдивския панаир, които държи община Варна, всъщност са

...
Акциите от Пловдивския панаир, които държи община Варна, всъщност са
Коментари Харесай

Министър Богданов: Община Варна трябва да върне на държавата акциите от Пловдивския панаир

Акциите от Пловдивския панаир, които държи община Варна, в действителност са благосъстоятелност на страната и би трябвало да й бъдат върнати, коментира кметът Благомир Коцев след среща с икономическия министър Богдан Богданов.

Пловдивският панаир би трябвало да бъде непокътнато като национално благосъстояние и да се развива. Попадайки в частни ръце и ставайки съизвършител в една скрита приватизация не е нещо, в което Варна желае да взе участие.

Категоричната си позиция за връщането на общинските дялове в панаира на страната съобщи и министърът на стопанската система.
„ По отношение акциите на Пловдивски панаир водим каузи. Акциите са и би трябвало да бъдат благосъстоятелност на страната. Трябва да запазим този основен за страната ни актив. В момента ние не чакаме от Община Варна и от Областна администрация извънредно решение, тъй като имаме правосъден развой, само че за нас е значима и моралната декларация, която би могла да бъде направена, по какъв начин Варна си показва развиването на този основен актив “, сподели Богданов.

Акциите са предоставени безплатно на Община Варна, тъй че въобще не разясняваме въпрос за заплащане от страна на страната, отсече министърът на стопанската система. Той добави, че както са предоставени акциите, по този начин би трябвало да бъдат върнати, съобщи морето.нет.

През януари министър Богданов още веднъж бе на посещаване във Варна, когато съобщи, че се чака до края на март Община Варна да върне своите акции на страната. Общинският дял в капитала на сдружението „ Международен панаир Пловдив " АД е 29%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР