Акциите на Vodafone паднаха с 4% днес, след като британската

...
Акциите на Vodafone паднаха с 4% днес, след като британската
Коментари Харесай

Акциите на Vodafone спаднаха с 4% след обявяване на план за съкращението на 11 000 служители

Акциите на Vodafone паднаха с 4% през днешния ден, откакто английската телекомуникационна компания разгласи проекти за редуциране на рекорден брой чиновници и предвижда спад на свободния паричен поток.

„ Нашите резултати не са задоволително положителни. За да реализираме непрекъснати резултати, Vodafone би трябвало да се промени. “

заяви неотдавна назначената основна изпълнителна директорка Маргерита Дела Валие в изказване през днешния ден

Vodafone съобщи, че ще редуцира 11 000 чиновници в границите на три години от общо малко над 100 000 чиновници в компанията. Това е най-големият кръг от съкращения, осъществявани в историята на компанията, оповестява Ройтерс.

„ Моите цели са клиентите, простотата и растежът. Ще опростим организацията си, като понижим сложността, с цел да възстановим конкурентоспособността си. Ще преразпределим ресурсите си, с цел да предоставим качествените услуги, които клиентите ни чакат и да подтикваме по-нататъшния напредък, като използваме неповторимата позиция на Vodafone. “

съобщи Дела Вайе

Vodafone регистрира 45,7 милиарда евро (49,7 милиарда долара) доходи за финансовата си година, завършила на 31 март 2023 година, което е почти непроменено спрямо миналата година.

Въпреки това, компанията издаде песимистична прогноза за фискалната година, приключваща през март 2024 година, като съобщи, че свободният паричен поток ще спадне до 3,3 милиарда евро по отношение на 4,8 милиарда евро за миналата година. Свободният паричен поток е мярка за това какъв брой парични средства са останали на компанията след заплащането на оперативните и други разноски.

Акциите на Vodafone се намалиха с 4% поради тези мрачни прогнози.

Vodafone е изправен пред напън на основни пазари като Германия и Италия в изискванията на мощна конкуренция.

Инвеститорите подлагат на критика компанията, че се движи прекомерно постепенно и не прави нужните промени, с цел да промени бизнеса си.

Vodafone минава през временен интервал, откакто някогашният основен изпълнителен шеф Ник Рийд се отдръпна в края на предходната година. През април компанията назначи Дела Валие за непрекъснат основен изпълнителен шеф, който да трансформира бизнеса.

„ Това, което ще се промени е равнището на упоритост, скоростта и решителността на осъществяването. “

каза Дела Валие в записано видео през днешния ден

Междувременно Vodafone продължава да води договаряния с CK Hutchinson, притежател на конкурентния телекомуникационен бизнес Three UK, за обединение. От Vodafone обявиха, че не може да има сигурност, че в последна сметка ще бъде контрактувана каквато и да е договорка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР