Акциите на производителя на спортни артикули Nike понесоха удар, след

...
Акциите на производителя на спортни артикули Nike понесоха удар, след
Коментари Харесай

Акциите на Nike понесоха удар, след като компанията зае политическа позиция

Акциите на производителя на спортни продукти Nike понесоха удар, откакто той зае политическа позиция за ситуацията на афроамериканците през дългия уикенд, с който Съединени американски щати означиха Деня на труда, съобщи ДПА.

Nike избра за лице на новата си рекламна акция някогашния професионален състезател на американския футбол Колин Каперник, който първи коленичи по време на осъществяването на националния химн в символ на митинг против расовата неправда в Съединени американски щати, в това число убийствата на чернокожи от служители на реда.

" Вярвай в нещо, даже това да значи да пожертваш всичко ", гласи надпис над лицето на Каперник на рекламен постер. Каперник остана без работа в Националната футболна лига (НФЛ), което съгласно него се дължи на политическата му позиция. В момента той съди лигата.

Президентът Доналд Тръмп неведнъж осъди спортистите, които коленичат по време на осъществяването на химна, присъединявайки се към позицията, декларирана от Каперник. Според неотдавнашна анкета пък обществото в мощно разграничено по този въпрос, въпреки че измежду младежите има мощна поддръжка за играчите, предава Българска телеграфна агенция.

" Въпросите към обществената правдивост, които Колин и други професионални спортисти повдигнаха, заслужават вниманието и дейностите ни ", съобщи НФЛ след началото на акцията на Nike.

Марката, известна със спортните си обувки, към този момент има повече продажби в чужбина, в сравнение с в Съединени американски щати - данни, които анализаторите означиха в опит да схванат решението й да се намеси във въпрос, който е толкоз противоречив за американското общество.

Акциите на компанията поевтиняха с 3 на 100 в днешната търговия, която е първата сесия за седмицата, само че остават покрай оптималните си котировки за годината от към 80 д. за акция. Преди година книжата наNike се търгуваха за едвам 53 $ на акция.

Новият сезон на НФЛ ще стартира в четвъртък тази седмица.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР