Акциите на Манчестър Юнайтед поскъпнаха с около 30% в предпазарната

...
Акциите на Манчестър Юнайтед поскъпнаха с около 30% в предпазарната
Коментари Харесай

Акциите на Ман Юнайтед скочиха след новината, че шейх Джасим купува клуба

Акциите на Манчестър Юнайтед нарастнаха с към 30% в предпазарната търговия във вторник, откакто катарска медия заяви, че офертата на шейх Джасим бин Хамад ал-Тани за придобиване на клуба евентуално ще се окаже сполучлива, написа CNBC.   Акциите на тима от Висшата лига, които се търгуват извънредно на Нюйоркската фондова борса, понижиха облагата си малко по-късно, само че към 15:30 ч. българско време (час преди отварянето на пазара) не престават да са с над 15% по-скъпи по отношение на вчерашната търговия.   Новината пристигна от катарския вестник Al-Watan, който писа, че шейх Джасим, наследник на някогашния министър председател на страната, може да бъде разгласен за новия притежател на Манчестър Юнайтед.   Бившият министър председател Хамад бин Джасим бин Джабер ал-Тани е съсобственик на Al-Watan, показва CNBC.     „ Успехът на придобиването от шейх Джасим ще бъде разгласен скоро “, оповестява Al-Watan към обявата на новината в Twitter.   Фахад ал-Емади, редактор на изданието, показа сходно известие, акцентирайки, че оповестяването на договорката следва скоро.
Заид Ал-Хамдан, ръководител на основаната в Доха политическа консултантска компания Aramsite Group, поздрави шейх Джасим малко по-късно, макар неналичието на публично известие.   „ Поздравления за Шейх Джасим Бин Хамад Бин Джасим за придобиването на @ManUtd “, писа Ал-Хамдан в Twitter.
Публикациите за шейх Джасим идват след седеммесечни договаряния, като английският милиардер Джим Ратклиф също се бори за пазаруване на клуба, напомня CNBC.   Семейство Глейзър, американските притежатели на Манчестър Юнайтед, разгласи формалния развой на продажба в края на предходната година, като сподели в изказване на 22 ноември, че бордът на шефовете на компанията ще стартира да изследва „ стратегически други възможности “ за клуба.   На 7 юни бе обявено, че Шейх Джасим е показал усъвършенствана пета и последна оферта за към 6,3 милиарда $ за цялостен надзор над Манчестър Юнайтед. Междувременно Ратклиф е изискал да закупи към 60% от клуба, показва още CNBC. 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР