Акциите на Левски са джиросани на новия мажоритарен собственик и

...
Акциите на Левски са джиросани на новия мажоритарен собственик и
Коментари Харесай

Божков: Акциите на "Левски" са джиросани на новия собственик

Акциите на " Левски " са джиросани на новия мажоритарен притежател и пътуват към България. Това заяви в своята страница във " Facebook " досегашният финансов покровител на отбора Васил Божков.

В обявата си той не загатна името на Наско Сираков, който изрази подготвеност да бъде новият собственик на скъпите книги.



В редица изявления в последните дни Божков и фактическият притежател на 86,6% от акциите на " сините " Георги Попов заявяваха, че ще предадат акциите на голмайстор номер 1 в историята на отбора - Наско Сираков.

Прехвърлянето идва два дни, откакто изтече срокът, в който министър-председателят Бойко Борисов можеше да предяви искания към акциите. Те му бяха трансферирани на 8 май от фактическия им притежател Георги Попов и занесени пред постройката на Министерски съвет на 13 май от журналиста Сашо Диков.

Борисов не пожела да ги одобри. От своя страна Божков и Попов настояха категорично да получат неговия отвод (дори мълчалив), за това от " Левски " пратиха питане към премиера. В няколко свои изявления министър председателят съобщи, че не се усеща притежател на клуба и няма желание да оперира с акциите, а писмото на " сините " ще изхвърли.

Попов, който стана притежател на акциите при започване на 2019 година, трансферира собствеността на клуба на Сираков безплатно. Той съобщи, че дружно с Божков са вложили 25 млн. лв. в " Левски ". Заплащане за скъпите книги обаче няма да желае, с цел да може да се избегне банкрут и нагнетяване на обществено напрежение.

Преди седмица, в предаването " 120 минути ", Сираков съобщи, че е склонен да бъде новият притежател на " Левски ". Той не е разкрил по какъв начин ще работи, с цел да резервира клуба от банкрут, като съобщи, че ще отговори на журналистическите въпроси, откакто прехвърлянето на акциите стане факт.

Самият Божков провежда анкета във " Facebook " за нов притежател на " Левски ", която Сираков завоюва. Той изпревари депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски, сръбския наркобос Сретен Йосич и Бойко Борисов.

В момента Божков и Попов са в Дубай, като българската прокуратура им повдигна няколко обвинявания и желае екстрадицията им у нас.

Междувременно " Левски " продължава да е в тежка финансова рецесия. Тя настъпи след измененията в Закона за хазарта през януари. Те засегнаха главния спонсор на клуба - компания за лотарийни игри, благосъстоятелност на Божков. Оттогава " сините " се устоят от дарения и продажба на билети, абонаментни карти и продукти. Преди дни управлението на " сините " взе решение да одобри 500 000 лева от депутата на Движение за права и свободи Делян Пеевски, макар че този акт провокира разделяне измежду последователите.

Футболистите не са получили всичките си заплати и могат да разтрогнат договорите си когато и да е. Засега сходни индикации няма. Те упражняват за мача си против " Лудогорец ", който би трябвало да се изиграе на 5 юни.

В тази обстановка, посредством отворено писмо в медиите, почитателите на " Левски " желаеха подпомагане от Бойко Борисов за анулация на запорите върху сметките, по които Божков спонсорира клуба. Ако това е невероятно, те желаеха безлихвен заем за " Левски ". От своя страна Борисов съобщи, че страната би помогнала финансово на " сините ", само че единствено при промяна на собствеността. Министърът на финансите Владислав Горанов разяснява, че на този стадий сходна опция не съществува.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР