Акциите на технологичните технологии падат, тъй като Китай обмисля ограничения за детските смартфони

...
Акциите на китайските технологични компании паднаха, след като регулаторът на
Коментари Харесай

Акциите на китайските технологични компании паднаха, след като регулаторът на киберпространството на страната препоръча ограничаване на използването на смартфони от деца под 18 години.

Акциите на фирми като Alibaba и сайта за споделяне на видео Bilibili паднаха в сряда и отбелязаха нови загуби в четвъртък.

Предложеният закон ще позволи на децата да използват телефоните си само за максимум два часа на ден.

Идва четири години след като децата във втората по големина икономика в света бяха подложени на ограничения за игри.

Правилата, предложени от Администрацията за киберпространство на Китай (CAC), също предвиждат забрана на децата да имат достъп до интернет на мобилни устройства от 22:00 до 06:00 местно време.

Предложението на CAC изисква играчите в индустрията, включително производителите на устройства за мобилни телефони, приложения и магазини за приложения, да разработят функция, наречена „малък режим“, за да определят ограничения за използване – които варират в зависимост от възрастта.

Докато на деца на възраст между 16 и 18 години ще се разрешават два часа екранно време на ден, на тези под осем години само се отделят осем минути.

Предложението в момента е отворено за обществена обратна връзка.

Технологични гиганти вероятно ще бъде отговорен за прилагането на правилата, подобно на начина, по който работи с ограниченията за игрите, каза Рей Уанг, основател и главен изпълнителен директор на базираната в Силиконовата долина консултантска компания Constellation Research, пред BBC.

"Разбира се, има заобиколни решения. Децата могат да получат паролите за устройствата на родителите си, но общият консенсус е, че ограниченията за игрите са доста добре приложени“, каза г-н Уанг.

Акции на Alibaba затвори с повече от 3% по-ниско в Хонконг в сряда. Този на Bilibili се срина с близо 7% на територията.

До средата на деня в четвъртък Alibaba се търгува с около 2% по-ниско, докато Bilibili се понижи с 0,5%.

Акциите на технологичния гигант Tencent обаче, които затвориха с около 3% по-ниско, бяха с 0,1% по-високи в Хонг Конг.

Китай е приложил няколко мерки за ограничаване на пристрастяването към видеоигрите, което според властите е вредно за здравето на децата.

През ноември 2019 г. страната наложи полицейски час за онлайн игри за непълнолетни.

Геймърите под 18 години бяха забранени да играят онлайн между 22 :00 и 08:00ч. Те също бяха ограничени до 90 минути игри през делничните дни и три часа през уикендите и празниците.

Почти две години по-късно властите забраниха на децата да играят повече от три часа седмично.

Държавна медия определи онлайн игрите като "духовен опиум".

Ходовете навредиха на китайските технологични компании. Засиленото регулиране на индустрията помогна на САЩ да изпревари Китай като най-големия пазар на игри в света по приходи, според изследователската компания Newzoo.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР