Акциите на италианската строителна компания Atlantia, която поддържа магистралата с

...
Акциите на италианската строителна компания Atlantia, която поддържа магистралата с
Коментари Харесай

Акциите на оператора на падналия мост в Генуа се обезцениха с 24%

Акциите на италианската строителна компания Atlantia, която поддържа автомагистралата с падналия мост в Генуа, се сринаха с повече от 24% на борсата в Милано, оповестява Агенция Франс Прес.

Във вторник част от виадукта Моранди, който е част от автомагистралата, се срути. При нещастието починаха минимум 39 души.

Акциите на компанията се обезцениха с 5,4% при затварянето на борсата във вторник. В сряда борсата в Милано беше затворена поради народен празник.Но след отварянето на борсата през днешния ден с час забавяне акциите на Atlantia потеглиха надолу с 24,4% до 17,79 евро, защото държавното управление загатна, че може да отнеме разрешителното за концесия на автомагистралата.

Вчера вицепремиерът Луиджи ди Майо разяснява, че нещастието е "можело да бъде избегната " и че е ясно, че Autostrade per l'Italia има виновност.

Италианското държавно управление заяви, че има намерение да санкции компанията със 150 милиона евро и да анулира разрешителното й за концесия. В известие през днешния ден от Atlantia оповестиха, че решението за лишаване на разрешителното е взето едностранно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР