Акциите на фондовите борси в Италия се сринаха, след като

...
Акциите на фондовите борси в Италия се сринаха, след като
Коментари Харесай

Италианските борсови индекси се сринаха, след като премиерът Драги отново подаде оставка

Акциите на фондовите тържища в Италия се сринаха, откакто министър председателят Марио Драги подаде още веднъж оставка - подадената предходната седмица оставка не беше призната от президента - и страната се озова във вихъра на следващата политическа рецесия, заяви Ройтерс. Най-очакваният излаз от рецесията са предварителни избори през есента,

Основният показател на фондовата борса в Милано FTSE MIB загуби 2,5% по отношение на вчерашния ден, а на годишна основа спадът му доближи впечатляващите 24%.

Италианският банков показател, който е изключително сензитивен във връзка с политическите турбуленции, " потъна " с 6,7%, като " Интеза Санпаоло " (Intesa Sanpaolo) и " Уникредит " (UniCredit) изгубиха по 7% от цената на акциите си.

" Хубавото в тази рецесия и, че стартира на равнища, на които вложителите към този момент са изключително деликатни ", разяснява Арно Жиро, началник за икономическата тактика в консултантската компания " Кеплер Шоврьо " (Kepler Cheuvreux). Па думите му, " италианският спред към този момент е прекомерно огромен, а цените на банковите акции са спаднали. ЕЦБ би трябвало бързо да показа инструмента си против дефрагментация, защото в противоположен случай италианските банки ще станат още по-слаби, в сравнение с са в този момент ", счита специалистът.
 Драги избави еврото, само че оставя ЕЦБ по-разделена от всеки път
Драги избави еврото, само че оставя ЕЦБ по-разделена от всеки път

" Ако той не бе и толкоз надарен политик, колкото централен банкер, Европейският съюз щеше да е радикално друго място през днешния ден "

Марио Драги оглавяваше ЕЦБ 8 години , и тогава банката предприе ограничения, които при дебюта на еврото преди към 20 години бяха считани за немислими - понижаване на главните лихви до съвсем негативни стойности, масирано изкупуване на активи на пазарите и разпределяне на големи заеми на банките.

За да избави еврозоната, Драги сподели тогава, че е подготвен на всичко. Негови критици, като Германия и Нидерландия, обаче го укориха тогава, че е насърчил свръх затъналите в задължения страни от еврозоната да не се реформират. Драги беше упрекван и поради ниските съществени лихви.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР