Актрисата Виолета Донева, която бе открита убита в дома си

...
Актрисата Виолета Донева, която бе открита убита в дома си
Коментари Харесай

Тленните останки на убитата актриса Виолета Донева вече 7 месеца са в моргата

Актрисата Виолета Донева, която бе открита убита в дома си през октомври предходната година, към момента не е заровена. Вече 7 месеца трупът й се намира в моргата, а повода за това са експертизите, които правосъдна медицина организира, написа Ретро.

В момента се прави втора такава, която цели да откри дали закононарушението е било осъществено по изключително непосилен метод , осведомят от прокуратурата.
Обвиняема за убийството е внучката на Донева - 18-годишната Ивет Стайкова. Тя продължава да бъде в ареста, а съгласно последните публични данни от следствието се е потвърдила нейната вменяемост, писаха медии. След направена петорна психиатрична оценка на момичето самостоятелните движимости лица считат, че няма душевен отклонения, каквито съмнения имаше до този миг, съобщи представителят на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова.

До комплицираната експертиза се стигна, откакто у Ивет бяха видяни разнообразни признаци на несъответстващо държание, в това число по време на предишни съвещания по делото за убийството на баба й. В правосъдна зала тя се подсмихваше, държеше се необичайно, говореше несвързано , а на едно от последните чувания съобщи, че не й пука за случилото се. Още след задържането й стана ясно, че тя е употребявала наркотични субстанции от 14-годишна, правила е опити за самоубийство, проявявала е експанзия към познати и непознати лица.

За да бъде открито психическото й положение, за прочут интервал от време Ивет бе въдворена в психиатричната клиника в Ловеч, където експерти работиха с нея. Най-важното в тази ситуация беше да се обясни положението й минути преди убийството и дали е съзнавала какво прави. Експертите са стигнали до извода, че е осъзнавала и какво прави, и следствията от действието си. След престоя в клиниката тя бе върната назад в ареста, а следствието към този момент е на финалната права.

Единствено се чакат резултатите от повторната експертиза на натрупа на Виолета Донева, които ще покажат дали убийството е било осъществено по изключително непосилен метод. От това зависят какво ще бъде съответното обвиняване към Ивет и размерът не възможната присъда . До момента единствените детайлности, които са знаят за самото ликвидиране, е, че актрисата е била неведнъж наръгвана с нож по главата шията и гръдния панер, което е довело до остра кръвозагуба и съдбовен край.

Мотивите за самото закононарушение обаче не са напълно ясни и версиите са разнообразни. Според една от тях актрисата отказала да даде пари на внучката си, което в действителност отключило у нея неконтролируемата експанзия, приключила по нечовечен метод. След като следствието завърши, следва прокуратурата да внесе в съда обвинителен акт.

От неговата дефиниция зависи от каква присъда ще бъде застрашена 18-годишната госпожица, като адвокати прецизират, че може да бъде даже пожизнен затвор. Ивет е внучка на Виолета Донева от сина й Иво Стайков . Той е плод на любовта й с режисьора Людмил Стайков, с който се развеждат от дълго време. След това актрисата се омъжва наново, а вторият й брачен партньор умира година преди тя да бъде убита.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР