Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти. Това съобщиха

...
Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти. Това съобщиха
Коментари Харесай

Прокуратурата: Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти

Актрисата Виолета Донева е била намушкана 54 пъти. Това оповестиха от Прокуратурата. За убийството е упрекната внучката на дамата - Ивет Стайкова. СГП внесе обвинителен акт против Стайкова за съзнателно ликвидиране, осъществено по изключително непосилен метод, написа.

Според акта до 18.10.2022 година обвинената живеела дружно с приятеля си. През този интервал употребявала марихуана и други опиати и проявявала експанзия както към приятеля си, по този начин и към неговата майка. Поради това приятелят на Ивет Стайкова провел диалог с нейната баба и на 18.10.2022 година я завел в дома й. Бабата на обвинената не одобрявала използването на опиати и държанието на своята внучка, а младото момиче таяло възприятие на ненавист към баба си.

" Вечерта на 19.10.2022 година двете били сами в жилището на актрисата. С желанието да убие баба си, която стояла изправена в едно от пространствата, обвинената взела кухненски нож с дължина на острието 12 см и нанесла с него общо 54 прободно-порезни рани в региона на главата и тялото на потърпевшата, 6 от които засегнали жизненоважни органи ", оповестяват от обвиняването, съобщи Нова.

През това време потърпевшата била в схващане и изпитвала болежка и страдалчество при всеки удар. Нараняванията довели до остра кръвозагуба, вследствие на която настъпила гибелта старата жена. След това обвинената напуснала жилището в 05:14 ч. 

От заключенията на назначите в хода на досъдебното произвеждане тройна и петорна сложни съдебнопсихиатрични и психични експертизи се открива, че Ивет Стайкова е могла да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР