Актрисата Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу обвинявания в сексуално

...
Актрисата Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу обвинявания в сексуално
Коментари Харесай

Актрисата Ашли Джъд внесе съдебен иск срещу Харви Уейнстийн

Актрисата Ашли Джъд внесе правосъден иск против упреквания в полово принуждение продуцент Харви Уейнстийн. Тя го упреква, че е унищожил кариерата й, откакто тя е устояла на неговия полов тормоз. Актрисата е една от първите, които нарушиха мълчанието към продуцента, упрекнат, че е подлагал на полов тормоз и полово принуждение над 100 дами, част от които е изнасилил, показва Агенция Франс Прес. Сред тях са звезди като Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Леа Сейду. Ашли Джъд претендира, че той е унищожил възможностите й да взе участие във фантастичната трилогия „ Господарят на пр ъстените “ на Питър Джаксън – един от най-доходоносните филми в историята на киното. Уейнстийн обяснил на режисьора и на неговата съпродуцентка, че да се работи с Ашли Джъд било призрачен сън.

С тези неоснователни нападки Уейнстийн съумя да впише Джъд в черен лист и затвори вратата пред нея за вероятно присъединяване в тази трилогия, донесла милиарди и 17 „ Оскар “-а, се споделя още в исковата молба. Уейнстийн е употребявал въздействието и могъществото си в развлекателния бизнес, с цел да навреди на репутацията на Ашли Джъд и потенциала й за работа, се показва още в текста. Актрисата желае обезщетение на неоповестена стойност и се ангажира да внесе получената сума във фонда за отбрана на жертвите на полов тормоз на работното Time`s Up, който бе учреден от актрисите Натали Портман и Рийз Уидърспун. В края на 90-те години, когато Питър Джаксън приготвя своята трилогия кариерите на Ашли Джъд и Мира Сорвино /друга актриса, която го упреква в полов тормоз/ са били във напредък. Главните функции в този филм отиват при Лив Тайлър и Кейт Бланшет.

БГНЕС напомня, че носителят на " Оскар " режисьор Питър Джаксън упрекна Харви Уейнстейн, че е провел преди няколко десетилетия клеветническа акция против актриси, които обвинили опозорения продуцент в полов тормоз.

Джаксън, който е работил с Уейнстейн и брат му Боб по основаването на " Властелинът на пръстените ", в този момент споделя, че двойката работи като " второстепенни мафиоти ".

Новозеландсккият режисьор съобщи, че не е осведомен непосредствено със половите изяви на Уйнстейн, само че продуцентът го е предиздвикал да не наема Ашли Джъд или Мира Сорвино.

Джаксън сподели, че в края на 1990-те години Джъд и Сорвино са се стремели към функции в негов филм преди Уейнстейн да стартира да упражнява напън върху него. „ Спомням си по какъв начин от „ Мирамакс “ ни споделиха, че е кошмарно да се работи с тях и би трябвало да ги заобикаляме непременно. Това май се случи през 1998 година “, сподели Джаксън. „ По това време нямахме причина да слагаме под въпрос какво ни споделят тези хора, само че в следствие разбрах че това в цялостна степен е било клеветническа акция от страна на „ Мирамакс “. Сега допускам, че сме били захранени с подправена информация за двете по този начин надарени актриси – и в следствие имената им бяха отстранени от листата ни за разпределение на функциите. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР