Актове до 10 000 лв. при масирана проверкаСамо в залива

...
Актове до 10 000 лв. при масирана проверкаСамо в залива
Коментари Харесай

Тежки глоби за каравани, паркирани по плажовете

Актове до 10 000 лева при масирана инспекция
Само в залива “Вромос ”, който се намира до град Черноморец, нарушителите са над 100

Проверяват дали не са върху дюни

По Южното Черноморие стартира инспекция за нелегално паркирани каравани и кемпери. Собствениците им, които са ги спрели на плажовете или в горите край тях, ще бъдат санкционирани, в случай че не ги реалокират. За това предизвести заместник-областният шеф на Бургас Владимир Крумов.

Проверката е поискана от регионалната администрация и представители на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Бургас. С геодезични принадлежности ще бъдат снимани транспортните средства и ще се откри дали са паркирани върху дюни. При такова нарушаване, санкциите към този момент са от 5000 до 10 000 лв., разяснява Владимир Крумов, чието име се спряга за предстоящ регионален шеф.

Отделно от тази инспекция, кметът на Созопол Тихомир Янакиев разгласи преди два дни, че общината също погва нарушителите в залива “Вромос ”. В горичката край един от най- красивите плажове по нашето море, постоянно къмпингуват туристи от страната и чужбина. Те не се стряскат даже и от обстоятелството, че заливът в близкото минало бе разгласен за радиоактивен и не са правени нови замервания.

Проверката обаче ще е масирана, ще се ревизират всички плажове.

“Имаме подадени доста сигнали за нелегално сложени транспортни средства по плажовете в региона. Затова се подхващат ограничения, защото притежателите на каравани нарушават няколко закона ”, съобщи заместник-областният шеф Владимир Крумов.

По думите му, при инспекциите, които стартират в петък, на притежателите ще бъдат направени предупредителни протоколи, и в тях ще бъде разказано какво нарушават. Тъй като доста от тях не знаят, че са примерно върху дюни, няма да бъдат глобени незабавно, а ще им се даде време да си реалокират транспортните средства. Ако не го създадат, следват солените санкции.

Проблемът е, че множеството от стопаните на караваните, прозорливо са махнали регистрационните табели. Затова, при инспекциите ще бъде викана полиция, с цел да се откри регистрацията им по техните рами. Така притежателите сигурно ще бъдат издирени.

По първични данни, единствено в залива “Вромос ”, който се намира до град Черноморец, нарушителите са над 100.

Миналото лято полицията в Созопол разтури незаконен къмпинг в залива, като акцията още веднъж бе извършена по сигнал на регионална администрация в Бургас.

За 7 от тях притежателите получиха полицейско предписание за премахването им, а на останалите 12 стопаните бяха в допълнение търсени. Сега, преди началото на сезона, къмпингът цъфна още веднъж, разясниха поданици на Черноморец.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР