Активният политически диалог между България и Сърбия носи общи успехи

...
Активният политически диалог между България и Сърбия носи общи успехи
Коментари Харесай

Румен Радев: Имаме успех в търговията и туризма със Сърбия

Активният политически разговор сред България и Сърбия носи общи триумфи в комерсиалния продан и туризма и непосредственост сред нашите жители. Нашите чести срещи и диалози са показателни за новия дух на връзките сред България и Сърбия и за това, че следваме неразделно своите общи цели – историческо помиряване и взаимното ни бъдеще в Европейския съюз “. Това съобщи президентът Румен Радев, който през днешния ден на „ Дондуков “ 2 се срещна с ръководителя на Народното събрание на Сърбия Мая Гойкович.

Държавният глава даде висока оценка на интензивния разговор сред България и Сърбия и изрази вяра той да бъде удължен и изчерпателен на разнообразни равнища, с цел да напредва двустранното съдействие в областите от общ интерес. Президентът Радев приветства задълбочаващото се съдействие сред парламентите на двете страни и дейната замяна на визити на високо и най-високо ниво през последните години, които укрепват другарските връзки.

„ Признателен съм за поетия ангажимент от президента Вучич към Българското национално малцинство в Сърбия по време на срещата ни в Белград през юни т.г. както във връзка с образованието, по този начин и за икономическото развиване на региона, за увеличената финансова помощ за медиите, които излъчват наличие на български език “, акцентира Румен Радев. Държавният глава добави, че осъществяването на тези задължения ще укрепи доверието на жителите в способността на двете страни дружно да реализират прогрес по този въпрос.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР