Активизиране на сътрудничество в областта на иновациите, дигитализацията, високите технологии,

...
Активизиране на сътрудничество в областта на иновациите, дигитализацията, високите технологии,
Коментари Харесай

България и Румъния с рекорден стокообмен и общи проекти във високите технологии

Активизиране на съдействие в региона на нововъведенията, дигитализацията, високите технологии, вложения в започващи компании, цифрова съгласуваност и научни проучвания разискаха министрите на нововъведенията и на електронното ръководство Александър Пулев и Георги Тодоров по време на среща с министъра на проучванията, нововъведенията и цифровизацията на Румъния Себастиан Бурдужа.

По данни на Министерството на нововъведенията и растежа стокообменът с Румъния през 2022г. е рекорден като доближава близо 8 милиарда евро, което е растеж от 23.7%, по отношение на миналата година. Румъния е вторият по величина наш външнотърговски сътрудник след Германия. Пулев и Тодоров са в Букурещ за Министерската среща по цифрова промяна, в границите на дейностите по подготовката на срещата на върха на Инициативата „ Три морета “, която ще се организира на 6 септември.

Министър Пулев акцентира, че двете страни имат капацитет за задълбочаване на връзките в областта на нововъведения, стартъп екосистемата, в развиване на технологиите и цифрова съгласуваност. Пулев насочи предложение за сключване на Меморандум за съгласие сред България и Румъния с фокус върху нововъведенията, дигитализацията и високите технологии.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР