Активистките лидери в Бостън изискват Белите църкви“ да плащат репарации

...
Активистките лидери в Бостън изискват Белите църкви“ да плащат репарации
Коментари Харесай

Бостънските активисти, които настояват „Белите църкви“ да плащат репарации, е „абсурдно“, казва пасторът от Саут Сайд Чикаго

Активистките водачи в Бостън изискват „ Белите църкви “ да заплащат репарации на чернокожата общественост в града „ в действителност е неуместно ", сподели свещеник от южната част на Чикаго.

" Те си играят с виновността и срама на хората и се пробват да ги засрамят да създадат нещо, пробвайки се да ги накарат да създадат нещо отговорни ", сподели свещеник Кори Брукс пред Fox News. „ Не желая някой да прави нещо за мен от позор или от възприятие за виновност. “

По време на събитие на 23 март в Лутеранската черква „ Възкресение “, Бостънската национална репарационна комисия, която беше основана през 2022 година, прикани " Белите църкви " да изпълнят своята част и да платят " десетки милиони долари " като репарации.

" Ние призоваваме откровено и със сърце, изпълнено с религия и християнска обич за нашите Бели църкви да се причислят към нас и да не мълчат по въпроса за расизма и робството и да се ангажират с репарации “, сподели преподобният Кевин Питърсън по време на събитието.

През фев...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР