Активисти на ГЕРБ, сред които и бургаският кмет Димитър Николов,

...
Активисти на ГЕРБ, сред които и бургаският кмет Димитър Николов,
Коментари Харесай

Активът на ГЕРБ пита за морала на Мая Манолова пред Алепу

Активисти на ГЕРБ, измежду които и бургаският кмет Димитър Николов, се събраха на митинг пред противоречивия градеж в местността Алепу. Преди дни стана ясно, че по този начин нареченият подпорен хотел има нов притежател и той е брат на член на групировката на Мая Манолова.

Тя се разграничи от случая и изиска градежът да бъде опустошен. Манолова посочи, че новият вложител е общински консултант от напълно друга партия, заяви бТВ.

Въпреки това участниците в днешната акция запитаха дали това е новият морал и дали хотелът ще стане лятна резиденция на някогашния омбудсман. Демонстрантите държаха в ръце плакати с надписи като „ Мая, това ли е новият морал? “ и „ Да, България е Да, на мутрите “ (паровписът е непокътнат – б.р.). Във видео на организацията на ГЕРБ в Бургаско се чуват възгласи „ Мая, вън! “ и неколкократни питания на всеослушание: „ Къде е Христо Иванов? “.

„ Политическа партия ГЕРБ спря това знамение на природата, светът не е виждал такова нещо – подпорен хотел (…) Затова ли новосформираното болшинство се пробва да придобие посредством подставени лица този хотел и да довърши хотела “, декларира един от протестиращите.

Друга се обръща непосредствено към Манолова: „ Мая, това ли ще е новата ти централа? Ти и твоята група какво направихте – нищо, купихте си хотел! “.

Самият Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, не се вижда да приказва по време на видеото, само че не излиза наяве дали не е измежду питащите " Къде е Христо Иванов? " във фона. Освен него стачкуват зам.-министърът Жечо Станков, общински съветници от Бургас и Созопол (сред тях – някогашният шеф на РИОСВ-Бургас Бойчо Георгиев) и някогашни и сегашни депутати като Димитър Бойчев, Ася Пеева, Иван Вълков и Галя Желязкова.

Спорният план „ Алепу Вилидж “ смени собствеността си, откакто „ Главболгарстрой “ се отдръпна.

Строежът, почнал обществения си живот като оборудване за подсилване на свлачище, се трансформира в гореща тематика, откакто фотоси демонстрираха по какъв начин структурата мощно замязва на хотел. И проектантът (съпруг на външния министър в оставка Екатерина Захариева), и вложителят оповестиха, че проектите постоянно са били за основаване на курортно населено място на емблематичния Шофьорски плаж.

Със случая се занимава и прокуратурата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР