Активисти на движението „Бунт срещу унищожението„ (Extinction Rebellion) заявиха, че

...
Активисти на движението „Бунт срещу унищожението„ (Extinction Rebellion) заявиха, че
Коментари Харесай

„Бунт срещу унищожението готви грандиозен протест в Лондон

Активисти на придвижването „ Бунт против унищожението„ (Extinction Rebellion) обявиха, че ще проведат идната седмица най-грандиозния си митинг по улиците на Лондон с апели за завършек на потреблението на фосилни горива в стопанската система.

Движението, което предизвиква последователите си да основават проблеми на управляващите посредством ненасилствени форми на гражданско непокорство, ще се завърне в английската столица идната събота с нова тактичност, която, по думите на деятелите, ще докара до блокиране на повече улици от когато и да било до момента.

„ Бунт против заличаването “ приканиха последователите си да си уредят почивни дни идващия уикенд и да се съберат в събота сутринта в „ Хайд парк “ (Hyde Park).

Всъщност придвижването към този момент организира митинги против фосилните горива. В петък сутринта негови деятели блокираха моста „ Тауър “ (Tower Bridge), като двама от тях увиснаха на въжета от моста, а останалите опънаха афиш с надпис: „ Прекратете потреблението на фосилни горива неотложно “(виж снимката).

Активисти на придвижването проведоха седящ митинг в комерсиалния център на Лондон с апели да не се вършат нови вложения във изкопаеми горива.

Снощи деятели на „ Бунт против заличаването “ блокираха двете съществени улици в търговия център на Лондон - Oxford Street и Regent Street.

От полицията оповестиха, че е бил нарушен трафика, само че допълниха, че разполагат с профилирани екипи, които да се намесят, когато протестиращите се залепят към уличните платна или се привързват за околни обекти.

Снощи протестиращите издигнаха плакати от рода на „ Аз съм тук за природата и децата “ и „ Животът на Земята умира “ и скандираха „ Спасете нашата планета! “.

Кметът на Лондон Садик Хан сподели, че митингите са контрапродуктивни, допълвайки, че стачкуващите би трябвало да завоюват на тяхна страна и публичното мнение в това време, до момента в който оказват напън върху държавното управление.

След 1 април „ Бунт против заличаването “ също постоянно провежда блокади на разпределителния терминал за горива на компанията Esso в Западен Лондон.

Ръководството на придвижването обаче акцентира, че това е единствено въведения към плануваните всеобщи митинги през този и идващия уикенд.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР