Активисти на движението Бунт срещу унищожението блокираха няколко моста над

...
Активисти на движението Бунт срещу унищожението блокираха няколко моста над
Коментари Харесай

Блокираха няколко моста над река Темза в Лондон

Активисти на придвижването " Бунт против заличаването " блокираха няколко моста над река Темза в Лондон в границите на митинг против потреблението на изкопаеми горива, съобщи БНР.

Природозащитниците организираха към този момент няколко акции през седмицата с претенции да се приключи изполването на фосилни горива.

В петък те огранизираза седящи митинги на няколко моста в центъра на Лондон, измежду които Ватерло, Блекфрайърс и Уестминстър, блокирайки по този метод едни от най-оживените транспортни артерии на града. Мостът Блекфрайърс за дълго време бе блокиран единствено от една 76-годишна жена, която легна на пътното платно и отхвърли да напусне, настоявайки пред пристигналата полиция да бъде задържана. Луси Хардинг от град Рединг сподели, че за първи път е чула за климатичните промени от нейния доведен наследник през 1976 година и е ужасяващо, че през всичките тези години от този момент следи по какъв начин светът продължава да върви към злополука.

Междувременно десетки деятели бяха упрекнати от управляващите в предприемане на синхронизирани дейности против три основни терминала за систематизиране на горива в Лондон. Отговарящият за енергетиката министър Грег Хандс съобщи, че въпреки и да се цени правото на кротичък митинг, е значимо да не се нарушава всекидневния живот на жителите. Ето за какво няколко петролни компании са получили разрешение да защитят обектите си, като работят взаимно с полицията за арестуване на нарушителите на закона и да подсигуряват естествените доставки на гориво.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР