Акордеонистът Калоян Куманов пуска Adagio Безвремие“ и тръгва на европейско

...
Акордеонистът Калоян Куманов пуска Adagio Безвремие“ и тръгва на европейско
Коментари Харесай

Българин е част от Barcelona Gipsy balKan Orchestra

Акордеонистът Калоян Куманов пуска „ Adagio Безвремие “ и потегля на европейско турне с огнените музиканти

Българският акордеонист Калоян Куманов още веднъж слага страната ни на интернационалната музикална карта. Като един от дребното музиканти в Европа, употребяващи до виртуозност своя инструмент, Калоян е поканен да бъде част от интернационалното турне на Barcelona Gipsy balKan Orchestra. За пръв път българин ще се причисли към изключителния екип на: италианската певица Маргарита Абита, френския китарист Жулиен Шанал, Иван Ковачевич (контрабас, Сърбия), испанския перкусионист Алберт Муньоз, Даниел Карнбонел (кларинет, Испания) и цигуларите от Украйна и Испания-Олександър и Пере.

„ За мен това е освен лична чест, само че и метод още веднъж да се заприказва за българските музиканти отвън граница- споделя Калоян-Оказа се, че артистите на BGKO са били на моите майсторски класове по балканска музика в Барселона, а след това са следили работата ми, пиесите, които пущам в „ Калоян Куманов Проджект “ и… ето, че единствено след няколко седмици акордеонът ми и аз ще сме част от тази извънземна тайфа. “
Калоян Куманов и неговият специфичен акордеон BUGARI, модел – Conservatory (единствен в България) ще отпътуват на 11 февруари към Босна и Херцеговина, като първа точка от турнето. Инструментът има самостоятелен билет и персонално място в самолета до своя притежател, а Калоян дефинира това с изключение на като мярка за сигурност и като респект към неговото изкуство.

„ Но преди да заминавам на турне, в България имам още една доста значима задача-допълва Куманов- Трябва да показва третата пиеса от „ Калоян Куманов Проджект “.

„ Adagio Безвремие “ е новият сингъл от неповторимия план „ Калоян Куманов Проджект “. Базирана на тематика от Йохан Себастиан Бах, пиесата майсторски се аранжира и мастерира от Юлиан Янев. За пръв път Калоян Куманов прибавя и вокал към творбата, като избира завладяващия глас на Христина Нейкова. „ Имаме вокал, само че нямаме текст, тъй като не желая моята музика да има език. - споделя Калоян Куманов и прибавя, че и за пръв път видеото е толкоз ексцентрично, защото са употребявани опциите и творчеството на изкуствен интелект.

„ Adagio Безвремие “ е част от иден албум на Калоян Куманов. Част от пиесите в него акордеонистът показа в извънредния концерт в Студио 1 на БНР, дружно с музикантите Стоян Янкулов – Стунджи на ударни, Юлиян Янев на клавишни, Радослав Славчев – Ривърмен на бас, Мирослав Иванов и проф. Владимир Владимиров – китари.

За поддръжката при основаването на „ Adagio Безвремие “ Калоян Куманов изрича специфични благодарности на Йордан Гинев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР