Ако законодателите на ЕС или кандидатите са взели пари от

...
Ако законодателите на ЕС или кандидатите са взели пари от
Коментари Харесай

Евродепутатите призовават за спешен дебат по скандала с руското влияние

Ако законодателите на Европейски Съюз или претендентите са взели пари от Русия, „ те би трябвало да бъдат разкрити “, прикани водачът на блока Renew в Европарламента. Твърденията, че Москва е платила на членове на Европейския парламент (ЕП), с цел да повлияят идните европейски избори, би трябвало да бъдат разследвани, съгласно либералите и зелените в Народното събрание, написа „ Политико “, представен от БГНЕС.

В сряда чешкото държавно управление глоби новинарския уебсайт Voice of Europe, заявявайки, че е част от интервенция за проруско въздействие. Белгийският министър председател Александър Де Кроо излезе в четвъртък, заявявайки, че Русия се е обърнала към евродепутатите и е „ платила (на тях), с цел да предизвикват съветската агитация “. В отговор президентът на демократичната група Renew, Валери Хайер, която е и основният претендент на френския президент Еманюел Макрон за евроизборите, прикани за " незабавен спор " в Народното събрание в писмо до неговия президент Роберта Мецола. Този спор би трябвало да се организира на идната пленарна сесия на 10 април в Брюксел. „ Ако сегашни евродепутати или претенденти на идните европейски избори са взели пари или са били корумпирани от съветското държавно управление или техни пълномощници, те би трябвало да бъдат разкрити “, написа Хейер в писмото.

Холандският зелен народен представител от Европейски Съюз Бас Айкхоут също прикани за следствие на претендентите, които се кандидатират за европейските избори. „ Европейските избори са след 10 седмици. Трябва да сме сигурни, че на нито един от претендентите за тези избори не се заплаща от руснаци “, сподели той в изказване.

Двете най-големи политически групи в Народното събрание, Европейската национална партия и Социалистите и демократите, съвсем не разясниха обвиняванията. Говорител на Мецола, която е от ЕНП, сподели: „ Президентът е наясно с направените обвинявания и преглежда съответни обвинявания. “
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР