Ако всички си спазим обещанията, че искаме да променяме модела,

...
Ако всички си спазим обещанията, че искаме да променяме модела,
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Показахме, че ГЕРБ не може вече да управлява

Ако всички си спазим обещанията, че желаеме да променяме модела, то без Българска социалистическа партия не би могло да се сформира държавно управление. Това сподели водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова по време на изявление за предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия

„ В това време на разделяне, експанзия, ненавист ние успяхме да съберем, обединим съидейници. В момента сме 16 партии и цивилен обединявания. Очаквам другата седмица да подпишем съглашения за поддръжка с още 4 “, съобщи тя.

„ Смятам аргументирано, че ще реализираме повече. Има справедливи условия за това, има и субективни. Обективните са отминаването на ковид-кризата и опцията по-възрастните хора умерено да излязат да гласоподават. Машинното гласоподаване би отстранило подправени протоколи и злоупотреби с протоколи, платен избор, напън върху хората. На нас като партия доста ни липсваше акцията очи в очи – това е нашата мощ. Сега сме непрекъснато всеки ден във всеки град вършим срещи, обсъждаме проблеми и предлагаме решения “, съобщи Нинова.

Тя добави, че вижда смяната в три стъпки. „ Първата беше на 4-ти април. Ясно е, че моделът ГЕРБ повече не може да ръководи страната и няма да ръководи. Втората стъпка е на служебния кабинет да направи тези промени, които му дава право Конституцията и законите на страната. Но следва третата – най-важната – да променим същността на модела, а това може да стане в работещ парламент с ясни стратегии и закони, които да внесем ние, които сме в Народното събрание “, сподели Нинова.

„ Ако партиите на митинга са кардинални и държат на това, което са се заели пред своите гласоподаватели, би трябвало да потърсят поддръжка от други партии, ние да вземем за пример години наред се борим с това ръководство, потвърдено в последните четири години в Народното събрание. Ако всички си спазим обещанията, че желаеме да променяме модела, то без Българска социалистическа партия не би могло да се сформира държавно управление “, акцентира водачът на Българска социалистическа партия.

„ За нас първи и най-съществен приоритет е битката с бедността, повишение на приходите, битка с неравенствата и демографската злополука. Имаме доста ясна написана огромна стратегия за повишение на приходите и за решение на тези въпроси. Две групи са най-засегнатите от този проблем – това са възрастните хора и младите фамилии с деца. По отношение на възрастните незабавно ще стартираме с предлагането си за преизчисляването на всички пенсии, което би довело до увеличение на пенсиите с една трета. С внасяне на Закона за възрастните хора, което им подсигурява обществен живот. Намаляване на Данък добавена стойност на медикаментите на 9 %. Що се отнася до младите и децата също предвиждаме съответни ограничения, които са безвъзмездни детски градини, от първи до 12 клас учебниците да са безвъзмездни, до навършване на 14 години децата ще употребяват безвъзмездни медикаменти. Продължаваме с даване на еднократна помощ от 6500 лв. за раждане на второ и трето дете от родители, които са се осигурявали в последните две години. За работещите родители необлагаем най-малко от 500 лв. за всяко дете “, заяви Нинова.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР