Ако високите температури можеха да унищожат вируса, то не бихме

...
Ако високите температури можеха да унищожат вируса, то не бихме
Коментари Харесай

Експерт: Горещините няма да спрат COVID-19

Ако високите температури можеха да унищожат вируса, то не бихме могли да следим разпространяването му в Саудитска Арабия и Африка, споделя Реджеп Текин, специалист по инфекциозни болести и клинична микробиология в Университета Dicle в Турция.
По-високите температури няма да оказват помощ да се забави разпространяването на новия ковид , съгласно Текин.
" Ако поддържате обществена отдалеченост и носите маска, скоростта на разпространяване на заболяването може да намалее, само че лятната температура сама по себе си не е задоволителна ", сподели за специалистът пред Анадолската организация. Посочвайки горещия средиземноморски климат в Южна Турция, Текин акцентира, че броят на случаите там се е нараснал в последно време, макар горещините.
Отбелязвайки, че през идващите седмици ще има по-горещи дни, той сподели, че хората не би трябвало да се държат безконтролно, разчитайки единствено на жегите – би трябвало да носят маска, да практикуват обществено разграничаване и да мият и дезинфекцират ръцете си без значение от температурата.
До момента Турция е записала общо 5 282 смъртни случая от ковид, до момента в който над 187 511 души са се възстановили от заболяването. Понастоящем в страната има повече от 208 938 доказани случая.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР