Ако вие и вашият партньор решите да споделите сексуалните си

...
Ако вие и вашият партньор решите да споделите сексуалните си
Коментари Харесай

Трябва ли с вашия партньор да си споделяте секс истории?

Ако вие и вашият сътрудник решите да споделите половите си истории, връзката ви може да стане по-силна. Може обаче и да се утежни.
Решението дали вие и вашата половинка би трябвало да споделяте вашите полови истории е в действителност персонално решение. Зависи от динамичността и възприятието на доверие в връзките ви.
Някои хора намират изгоди в откритото шерване на своя опит, защото имат вяра, че това построява доверие, предизвиква честната връзка и предизвиква по-доброто взаимно схващане.
Други пък настояват, че говоренето за тяхната полова история може да бъде метод за предизвикателство на неустановеност или спор.
Вижте изгодите и минусите от шерването на вашата полова история.

Ползи
• По-добро схващане и връзка. Споделянето на вашите минали полови прекарвания може да помогне и на двамата да се разбирате по-добре, да изградите по-голяма прочувствена фамилиарност и да укрепите връзката си.
• Здравна информация. Познаването на половото минало на вашия сътрудник ви дава информация, обвързвана с неговото здраве. Според публикация, оповестена в Journal of Sex Research, това усилва както интимността сред вас, по този начин и знанията, които имате за него.
• Изравняване на упованията. Познаването на предходния полов опит на другия е потребно за привеждане в сходство на вашите полови упования във връзката. Това може да включва вашите желания, мечти, граници и други аспекти, които способстват за удовлетворяващ полов живот и за двама ви.
• Повишава удовлетворението. Вашият сътрудник може да направи разкрития, които могат да бъдат от изгода за връзката ви. Всъщност изследванията върху половото саморазкриване сочат увеличение на половото задоволство.
• Повишава сплотеността във връзката. Може да изпитате изгоди на равнищата на задоволство, пригаждане, единодушие, прочувствено изложение и диаден консенсус, съгласно изследване, оповестено в Journal of Social and Personal Relationships, по отношение на удовлетворението от половата връзка.
• Подобрява връзката. Насърчава откритата и почтена връзка. Това усилва оптимално доверието и прозрачността сред вас и основава безвредно пространство за изложение на вашите полови стремежи, потребности и терзания.
Изследване, оповестено в Canadian Psychology, показва, че ефикасната полова връзка има позитивен резултат върху дълготрайното полово благоденствие.
• Повишава знанията по отношение на половите желания. Споделянето на детайлности за вашите полови истории може да ви помогне да се опознаете по-добре и да определите вашите усети.

Недостатъци
• Емоционално претоварване. Обсъждането на тези тематики може да бъде прочувствено предизвикателство. Това може да провокира позор, виновност или горест.
• Разочарование. Познаването на съответни детайлности за половото минало на вашия сътрудник може да ви накара да се почувствате разочаровани, в случай че упованията ви не дават отговор на действителността.
• Отрицателни мнения. Ако вашият сътрудник е имал доста полови контакти, може да започнете да ги оценявате отрицателно и той да стане по-малко мечтан за вас. Това се допуска в проучване, оповестено в списание Sex Roles.
• Сравнения и ревнивост. Говоренето за половото минало на вашия сътрудник може да докара до съпоставения, които генерират възприятие на неустановеност или ревнивост.
• Загуба на интерес или привличане. Ако разберете, че вашият сътрудник е имал обстойно полово минало, това може да повлияе на интереса ви към връзката.
• Преценки и стандарти. Тези проблеми могат да ви доведат до основаване на предубеждения или стандарти за вашия сътрудник. Според разбор, оповестен в The Journal of Sex Research, сътрудник, който няма полово минало, може да се почувства стигматизиран заради неналичието на опит и даже да стане по-малко мечтан от отсрещния.
• Подозренията или подозренията по отношение на верността се усилват. Въз основа на други изследвания, създателите на гореспоменатата публикация, оповестена в The Journal of Sex Research, декларират, че сътрудник с по-голяма полова история може да се възприема като по-малко правилен с по-малко потенциал за дълготрайно обвързване. Тези хрумвания въздействат на връзката и интерпретацията на държанието на половинката.

Достъпът до историята на половия живот на другия не е от значително значение за поддържането на удовлетворяваща връзка. Ако предпочитате да говорите за това, значимо е да знаете както преимуществата, по този начин и минусите. Освен това би трябвало да вземете поради фактори като степента на комфорт, желание, почитание и убеденост.
В последна сметка най-важното е вие и вашият сътрудник да се концентрирайте върху вашата сантиментална обстановка. Концентрирайте се върху взаимната работа, с цел да изградите здрава връзка и по-голямо прочувствено благоденствие, без значение какво се е случило преди да се съберете.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР