Ако вътре в теб всичко е наред, то и навън

...
Ако вътре в теб всичко е наред, то и навън
Коментари Харесай

„Отровата е само в твоята глава“. Мъдра притча за проблемите

Ако вътре в теб всичко е наред, то и на открито рано или късно всичко ще застане на мястото си.

В античен Китай госпожица, която се омъжила, живяла в дома си със своя брачен партньор и майка му.

Случило се по този начин, че след сватбата момичето непрекъснато трябвало да изслушва несправедливите упреци на своята свекърва. Веднъж изпаднала в обезсърчение и решила да се избави от свекървата си. Девойката отишла при търговец на билки, който бил приятле на татко й.. Тя му се оплакала:

– Повече не мога да пребивавам със свекървата си. Тя ме побърква. Не можете ли да ми помогнете? Ще Ви платя добре.

– Какво мога да направя? – попитал билкарят.

– Продайте ми отрова. Ще отровя свеървата си и всички проблеми ще изчезнат – отвърнала тя.

След дълги размисли билкарят споделил:

– Добре, ще ти оказа помощ. Но би трябвало да знаеш две неща. Първо, не можеш да отровиш свекървата си незабавно, тъй като хората ще се досетят какво е станало. Ще ти дам билки, които последователно ще я убият и никой няма да разбере, че са я отровили.

Второ, с цел да се избегнат дефинитивно всевъзможни съмнения, би трябвало да укротиш гнева си, да се научиш да я уважаваш, да я обичаш, изслушваш и да бъдеш търпелива. Тогава никой няма да те заподозре, когато тя почине.

Момичето се съгласило на всичко, взела билките и почнало по малко да ги прибавя към храната на свекървата си. Освен това почнала да управлява себе си, да се вслушва в свекървата си и да я почита. Когато видяла по какъв начин се трансформирало отношението на снахата към нея, свекървата с цялото си сърце заобичало момичето.

Тя разказвала на всички, че нейната снаха е най-хубавата, такава, за която може единствено да мечтаеш. След половин година връзките посред им станали толкоз близки като сред кръвни майка и щерка. Тогава девойката още веднъж отишла при билкаря и се помолила:

– Ако обичате, за Бога, спасете свекървата ми от отровата, която й давах. Не желая да я умъртвявам. Тя стана най=прекрасната свекърва и аз я обичам.

Билкарят се усмихнал и дал отговор:

– Не се вълнувай, не съм ти дал никаква отрова. Това бяха най-обикнвоени билки.. Отровата беше единствено в твоята глава и ти сама се избави от нея.

Ние сме това, за което мислим! Помнете това!

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР