Ако вашата компания е в бизнеса, за да печелите пари

...
Ако вашата компания е в бизнеса, за да печелите пари
Коментари Харесай

Без данък върху въглерода, моля!

Ако вашата компания е в бизнеса, с цел да печелите пари (както съвсем всички компании са), какъв брой е евентуално да стартирате голяма маркетингова акция, молейки хората да не употребяват вашия артикул? Едва ли е доста евентуално. Освен, в случай че не сте KLM Royal Dutch Airlines, споделя в изданието Inc.com авторката Минда Зетлин. 

KLM, националната самолетна компания на Холандия, преди малко започва акция, наречена " Fly Responsibly ". В нея тя насочва изненадващо искане към своите клиенти: Да летят по-малко. - Винаги ли би трябвало да се срещате лице в лице?, пита в промоционално видео авиопревозвачът. - Може ли вместо това да хванете влака?

Чакайте малко, какво? Авиокомпанията желае от пасажерите си да не летят?

Да. Защото, както изяснява KLM в съпътстващото си изказване, въздушното пътешестване възлиза на 2 до 3% от създадените от индивида излъчвания CO2 в международен мащаб. И този размер нараства, защото от ден на ден хора допълнително страни излизат от бедността и жадуват да видят света.

100-годишната самолетна компания твърди, че е приела своята роля във всичко това. В съпътстващото изявление KLM споделя, че е заменила флота си от самолети с по-икономични, употребявайки стабилно гориво, и даже е основала устойчива горивна централа в Холандия. " Ние работим интензивно, с цел да създадем нещата както би трябвало, само че всички заинтригувани страни би трябвало да обединят старания, с цел да основат стабилно бъдеще ", продължава авиокомпанията. 

Някои критици настояват, че това не е нищо повече от " зелено промиване ". В последна сметка, самолетната компания към момента предлага специфични предложения и нейният уеб страница кани хората да " резервират полет с KLM и да посетят най-невероятните дестинации по целия свят ". И в действителност, в съпътстващото изказване самолетната компания изяснява, че няма да спре да предизвиква въздушния превоз - въпреки всичко желае да остане в бизнеса " за нашите клиенти и за нашите 33 000 чиновници ".

Но, без налог върху въглерода, апелирам!

Интересното е, че тя също по този начин отбелязва в своето изказване, че се опълчва на народен налог върху въглерода в Холандия - тъй като след него пасажерите просто ще пътуват до Германия или Белгия и ще летят от там. Затова KLM споделя, че данъкът върху въглеродните излъчвания за авиацията би трябвало да се постанова в Холандия, единствено в случай че може да бъде натрапен световно - което е много неискрено, тъй като, несъмнено, съгласно нея това в никакъв случай няма да се случи.

KLM също по този начин твърди, че един налог, който не е вложен назад в авиационната промишленост, с цел да стане по-устойчива, " няма да направи нищо за битката с изменението на климата ". Основната цел на въглеродния налог по принцип е да се направи по-скъпо замърсяването, което да накара хората и фирмите да замърсяват по-малко. Предполагам, че KLM се надява, че като изведе на напред във времето въпроса за налога върху въглерда, може да накара държавното управление на Холандия да разреши на фирмите да подхващат доброволни дейности, вместо да написа нови закони.

Освен това KLM твърди, че като част от екологичните си старания ще споделя информация за устойчивостта с други самолетни компании, започвайки през септември, с уеб-семинара си SkyNRG. Което звучи добре. KLM показва и че изследва връзки с влакове. Това е чудесна концепция, тъй като за доста пасажери прехвърлянето към трен, а не към къс свързващ полет, с цел да отидат на относително малко разстояние, би било привлекателно. Природозащитниците считат, че късите самолетни пътувания могат и би трябвало да бъдат сменени с други типове превоз.

KLM също по този начин кани пасажерите да платят дребна спомагателна такса, която самолетната компания ще употребява, с цел да компенсира полета си и да направи пътуването си естествено неутрално.

Тя ще споделя своята система и с други самолетни компании на пазара.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР