Ако успеем да реализираме това, което правим в момента, България

...
Ако успеем да реализираме това, което правим в момента, България
Коментари Харесай

Денков: Правителството успя почти във всичко на 95%

Ако успеем да осъществяваме това, което вършим сега, България ще бъде друга, съобщи министър председателят Николай Денков, който взе участие в „ Среща на бизнеса с държавното управление: Очаквания и прогнози за 2024 година “, проведена от „ Капитал “. 

Моето чувство е, че до момента в който държавното управление съумява да даде резултати пред обществото, пред политическите ни сътрудници, то ще бъде изпълнено със смисъл и ще бъде стабилно, сподели Денков. Никой от нас не знаеше по какъв начин ще потръгне държавното управление и нямаше цялостната убеденост, че ще успеем със дилемите, които сме си сложили, добави той. По думите му, държавното управление е съумяло съвсем във всичко на 95%. Някои от най-трудните промени и в правораздаването, и в енергетиката към този момент са факт, сподели той.

Трябва да стабилизираме политическата система и да увеличим доверието към страната в интернационален проект, съобщи министър председателят. „ Нашата стратегия е планувана до края на 2024 година с ясната поръчка, че в случай че всичко върви добре, сме подготвени да продължим напред “, уточни той. 

Денков акцентира, че държавното управление има няколко групи цели, свързани с усъвършенстването на институциите, консолидираното на България в разнообразни интернационалните структури и модернизиране на стопанската система. 

Според премиера в страната ни има забавени промени. „ На първо място това е правосъдната система, където през последните месеци има дейна работа и значителен прогрес “, означи министър председателят. Той уточни и нуждата от промени в държавната администрация.  

Във втората група цели Денков означи нуждата от консолидираното на България в разнообразни структури, измежду които Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо съдействие и развиване. 

Модернизацията на българската стопанска система бе третият приоритет, върху който подчертава министър председателят. „ Нашият район и страните в него би трябвало да работим дружно и имаме упоритостта да станем измежду водещите райони в Европа “, сподели Николай Денков. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР