Ако Украйна загуби войната с Руската федерация, Полша ще бъде

...
Ако Украйна загуби войната с Руската федерация, Полша ще бъде
Коментари Харесай

Ако Украйна загуби от Русия, Полша ще бъде принудена да влезе във войната

Ако Украйна загуби войната с Руската федерация, Полша ще бъде принудена да влезе в спор.

Това съобщи посланикът на Полша във Франция Ян Емерик Рошишевски в ефира на телевизионния канал LCI, разяснявайки решението на страната му да трансферира бойни самолети в Украйна. Според него Варшава няма да има различен избор, предава УНИАН.

„ Затова или Украйна през днешния ден ще отбрани своята самостоятелност, или, в случай че не го направи, ние ще бъдем принудени да се включим в този спор, тъй като нашите полезности, които са в основата на нашата цивилизация, са под опасност, тъй че няма да имаме избор ", сподели Рошишевски.

Известният съветски политолог Анатолий Несмиян изясни, че това е директна опасност за Кремъл. Освен това Полша сама ще дефинира какво тъкмо се счита за проваляне, защото това е много неразбираема дефиниция.

" Като цяло Полша независимо ще дефинира по кое време тъкмо Украйна ще бъде победена и ще бъде подготвена като самостоятелна страна да взе участие във военни дейности настрана от НАТО. НАТО, апропо, в този случай няма да ползва наредбите на своята харта за отбрана на член на организацията, защото поляците очевидно няма да работят на нейна територия и затова няма директна опасност за самата Полша. Но в случай че го направи, тогава обстановката ще бъде друга ", споделя политологът.

Според Несмиян това е много мощна опасност, защото в този случай Калининград ще бъде в доста уязвимо състояние.

„ Нашият популярен пълководец (Путин – бел.ред.) към този момент съвсем се помири Финландия да бъде призната в НАТО, което прави доста проблематична опцията Балтийският флот да отиде на помощ на Калининград. Следователно въвеждането на полските въоръжени сили на територията на Украйна ще сътвори действително две закани - при опит за директна опасност против Полша, тя ще има опция за несъразмерен отговор към Калининград, а при най-малко един удар на територията на Полша, целото НАТО ще бъде ангажирано с бъдещите събития “, обобщава Несмиян.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР