Ако целта на санкциите е да се намалят приходите от

...
Ако целта на санкциите е да се намалят приходите от
Коментари Харесай

Кузман Илиев обясни защо санкциите срещу Русия са пълен провал

Ако задачата на глобите е да се понижат приходите от изкопаеми горива и Русия да се затрудни с финансирането на войната, не са до такава степен ефикасни. Приходите им се повишават с към 40%. Все отново глобите вредят имат доста на съветската стопанска система. Европа е дала половин трилион за енергийно подкрепяне на жителите. Това съобщи за " Твоят ден " икономистът Кузман Илиев.

Според него таванът на цената нефта прави невероятно пласирането на съветските количества. " Западният свят и Съединени американски щати имат потребност от количества, по тази причина не го не разрешават. Искат цените да спаднат. Вече имаме блокове, всеки гледа да нарани другия, нямаме мирна интернационална търговия. Цената постоянно се заплаща от жителите. Европейските цени са с 10 пъти над междинната за последните 10 години ", уточни Илиев.

По думите му неизбежно цената на нефта и бензина ще нарасне поради намалелите количества петрол. " От една страна се лимитира потреблението, от друга се поставят ценови тавани, което прави по този начин, че цените да не потеглят нагоре. Това обаче увеличение потреблението. В един миг се пристъпва към конфискация на облаги на частни компании.

От своя трана Тихомир Безлов, основен специалист от ЦИД, счита, че е извънредно комплицирано да се реши какви са действителните вреди за съветската стопанска система. " Във военната им индустрия се случиха тежки спирания в индустриалния развой. Таванът за цената на петрола е забавно решение. Сега задачата е съветският нефт да влезе в границите 40-60 $, по този начин внезапно да се намалят приходите им без да се отнеме количество от пазара. Интересът на ОПЕК е да резервира цените най-малко на равнище 80 $ ", счита той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР