Ако трябва да определя кой проблем е най-голям предвид предстоящия

...
Ако трябва да определя кой проблем е най-голям предвид предстоящия
Коментари Харесай

Жесток контрол и санкции срещу „ремонт на ремонта“, обещава Вили Лилков

„ Ако би трябвало да дефинира кой проблем е максимален поради идния сезон, това е Топлофикация. Вторият проблем, несъмнено, е паркирането. Третият доста тежък проблем е презастрояването на столицата и потребността от нова политика в това направление. “

Това сподели в студиото на Euronews PrimeTime претендентът на „ Синя София “ за кмет на столицата Вили Лилков.
Имам опит, бил съм много години общински консултант, зам.-председател на Общинския съвет, контактувал съм с доста експерти и специалисти, знам решенията. Над 100 отчети имам, които са признати в Общинския съвет. Работил съм в съпротива, и в ръководещо болшинство. Освен това съм политик, а позицията на кмет на София е политическа.
Според Лилков практиката „ ремонт на ремонта “ се дължи на недобри задаяния,
нагласените публични поръчки и неналичието на надзор.
Жесток надзор, наказания освен за изпълнителите, само че и за служителите, които не са си свършили работата в началния стадий.
В Столична община има задоволително насъбрани данни за провали, корупция, само че не се вземат решения. Не е належащо да вършим специфични експертизи и комисии, цялата информация е налице. Например, неотдавна излезе информация за нагласени 6 публични поръчки на стойност 20 милиона. Последствия няма. Не е належащо аз персонално да върша инспекции, задоволително е да имаш воля и да действаш.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР