Ако трябва да изброим трима емблематични актьори от романтичните комедии

...
Ако трябва да изброим трима емблематични актьори от романтичните комедии
Коментари Харесай

Различните лица на чаровника Ричард Гиър

Ако би трябвало да изброим трима емблематични артисти от сантименталните комедии през 90-те, сигурно името на 74-годишния Ричард Гиър ще е измежду първите чаровници, за които ще се сетим.

Актьорът е роден през 1949 г. След като напуща университета, получава функции в театъра, а след това и в киното през 70-те. През идващите десетилетия Ричард пленява милиони женски сърца в сантиментални филми, само че в никакъв случай не стопира да впечатлява и с трагичните си, съществени функции.

В, открихме три кино лентата, в които Гиър свети с гения си и е надалеч от облика на принца на белия кон, с който всекидневно го свързваме. Именно в тях Ричард демонстрира своето друго и непознато лице и потвърждава, че може безапелационно да пресъздава разнообразни и спорни облици, написа.

Многото лица на Ричард Гиър на екрана

Не са доста актьорите, способни да създадат облика на милиардер от хедж фондове прелъстителен, само че Гиър съумява в заплетения трилър

„ Арбитраж “ (2012). Героят му е безсърдечен предприемач, който обезверено се пробва да продаде своята империя, която е затънала в задължения от 400 милиона $.
 
Ролята му носи номинация за Златен глобус в категорията най-хубав трагичен артист, макар че по-късно Академията го подцени и не го номинира за Оскар.

В драмата „ Пропиляно време “ (2014 г.) Ричард Гиър за следващ път се отхвърля от имиджа си на красиво момче, с цел да влезе в по-сложна роля. Тук той играе психологично болен скитник, който броди из Ню Йорк, пробвайки се да се свърже още веднъж с отчуждената си щерка. Той се сприятелява с различен скитник, твърдящ, че в миналото е бил популярен джаз музикант, а тази връзка се оказва витално значима и за двамата.

Още една трагична и напрегната лента е „ Благодетелят “ (2015 г.). В този филм Ричард Гиър още веднъж е обаятелен паралия, който се усеща отговорен за гибелта на свои другари и се пробва да помогне на тяхната щерка като отплата. Мотивите, стоящи зад желанието му да помогне на младата жена, обаче може да се окажат още по-мрачни, в сравнение с наподобява.

И до момента в който се любуваме на тези и още доста вълнуващи филми от комфорта на дома си с помощта на видеотеката на EON, няма по какъв начин да не се запитаме за какво Ричард Гиър спря да се снима в касови филми. А отговорът може да ви изненада. 

Смел бранител на човешките права

През последните години огромните функции на Ричард Гиър в киното са все по-малко. И съгласно самия него има политическа причина за това. Изборът му да приказва против нарушаванията на човешките права в Китай значително го слага в черния лист на холивудските компании.

През 70-те години Гиър, който е практикуващ тибетски будист от двадесетте си години, пътува до Непал, с цел да се срещне с тибетски монаси. Той се сприятелява със самия Далай Лама.
 Ричард Гиър и Далай Лама Getty Images
През идващите години артистът приказва против китайската окупация на Тибет. По време на представяне по мотив премията за най-хубав арт режисьор на премиите на Академията през 1993 година той обществено осъжда " ужасната, ужасяваща обстановка с човешките права " в Китай.
Избухването му води до 20-годишна възбрана да участва на церемонии по връчването на Оскарите. През 2008 година той приканва за протест на Олимпийските игри в Пекин и упорства обществено Китай да разреши на тибетците самостоятелност. Изявленията му довеждат и до доживотна възбрана да посещава страната.

Така китайските вложители и голямото финансово въздействие на азиатската страна в Холивуд стават спънка артиста да получи редица кино функции.

„ Бях задоволително сполучлив през последните три десетилетия, с цел да мога да си разреша да върша по-малки филми в този момент “, декларира той пред The Hollywood Reporter преди няколко години.
 Ричард Гиър Getty Images
В търсене на любовта

Ричард Гиър постоянно съумява да ни изненада на екрана и като артист и персона не влиза в стандартите на Холивуд. А интимният му живот постоянно е вълнувал не по-малко от впечатляващата му кариера.

През годините Гиър е имал няколко връзки с известни дами, в това число брака със Синди Крауфорд от 1991 до 1995 година По-късно моделът назовава брака си с артиста „ страхотна глава “ от живота си, обяснявайки, че тяхната огромна възрастова разлика е провокирала проблеми в връзките им. Когато двамата се женят в Лас Вегас, тя е на 25, а той – на 42.
 Ричард Гиър и Синди Крауфорд Getty Images
Втората брачна половинка на Ричард е актрисата Кери Лоуел , а бракът им продължава от 2002 до 2016 година Двойката посреща сина си Хоумър през февруари 2000 година Разводът им обаче е много горчив за артиста.

Кери Лоуел упорства за 100 милиона $ от положението на артиста при развода, което по това време възлиза на към 250 милиона $. Бившите съпрузи имат и несъгласия по отношение на попечителството над техния тогава 15-годишен наследник Хоумър.

Освен това съгласно някои изявления Кери е отказала да напусне имението на Гиър в Бедфорд, Ню Йорк. В последна сметка двамата уреждат развода си и детайлностите към него не са оповестени обществено.
 Ричард Гиър и Кери Лоуел Getty Images
Ричард Гиър е бил свързван и с Барбaра Стрейзънд, Присила Пресли и Сюзън Сарандън.

Да откриеш щастието на 70

През 2018 година той се дами за публициста и политически деятел Алехандра Силва след 2-годишна връзка. Преди това близки до Ричард настояват, че вторият му бракоразвод го е направил много внимателен в любовта.

Двойката – която има разлика във възрастта от 34 години – приветства сина си Александър през февруари 2019 година, последван от второ момченце през април 2020 година Гиър също е втори татко на сина на Силва, Алберт.

„ Намерих тихия и благополучен живот, който постоянно съм търсил “, споделя Гиър пред списание Hola! през 2018 година
 Ричард Гиър и Алехандра Силва Getty Images
Внушителна видеотека в комфортно за вас време с VOD:

Просто натиснете VOD – част от , на вашето отдалечено. Можете да търсите, преглеждате и подреждате заглавията съгласно вашите ползи и желания. Те са комфортно разпределени в обособени жанрове. Каталогът се обновява непрестанно, тъй че в никакъв случай няма да скучаете. Филмовото наслаждение е обезпечено!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР